03 Mart 2009

Avusturalya Veteriner Derneği Yıllık Konferansı / 17 -22 Mayıs 2009

Avusturalya Veteriner Derneğinin (Avustralian Veterinary Association AVA) öncülüğünde, Veteriner Hemşireleri Konseyi (The Veterinary Nurses Council of Australia) işbirliği ile bu sene yıllık konferanslar, 17 - 22 Mayıs 2009'da Avusturalya'nın Darwin kentinde gerçekleştirilecek.

Konferansın ana teması "Tek Tıp - Tek Sağlık" (One Medicine - One Health) ilkesi üzerinde şekillenecek. Bu sebeple, karşılıklı ortak ilişkinin geliştirilmesi için Tıp Hekimlerinin de katılımı planlanıyor.

Konferansın Ana Hatları ;
* Birlikte mevcut çalışma koşulları nelerdir.
* Bu nasıl olmalı ve nasıl gerçekleştirilmelidir?
* Avustralya'da hayvan, çevre ve insan sağlığı ile uluslararası "Tek Tıp" yaklaşımının faydaları nelerdir?

Bunun yanısıra, Veteriner Hekimler ve Veteriner Hemşireler için ; Küçük Hayvan ve At Nörolojisi, Klinikte Pazarlama Yönetmeleri, Küçük Hayvan ve At Anesteziyolojisi, Dişçilik, Veteriner Adli Tıp, Klinik Farmakoloji, Davranış Bilimi konularında konferans yapılacak. Veteriner Hemşireler için ayrıca 2 günlük eğitim programı yapılacak.

Konferansla İlgili Ayrıntılı Bilgi İçin ; AVA Annual Conference 2009
Konferans Programı İçin : Conference Program

"Tek Dünya - Tek Tıp - Tek Sağlık" konusu ile ilgili ayrıntılı bilgiyi ilerde sitemde yer vereceğim. Dünyada Tek Tıp - Tek Sağlık Konseptinin yaygınlaştırılması ve işlev kazanması için "Tek Sağlık İnisiyatifi" adlı bir girişim başlatıldı. Konuyu merak edenler için :

One Health Initiative (Tek Sağlık İnisiyatifi)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...