12 Mart 2009

Alakız Sütünü Helal Etmiyor

Çiftçi, süt fiyatlarının düşmesi üzerine 15 Mart’ta ‘Alakız Sütünü Helal Etmiyor’ adıyla miting düzenliyor. Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Soytürk, ‘Çiftçi borcun altında ezildi, süt veren ineğini kesiyor’ dedi.

Süt fiyatlarının düşmesi ve Türkiye’de hayvancılık sektörünün kötüye gitmesi üzerine Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, süt fiyatlarını protesto mitingi düzenleyecek.
Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Soytürk üreticilerin sesini duyurmak amacıyla pazar günü ‘Alakız Sütünü Helal Etmiyor’ adıyla düzenlenecek mitinge Antalya’da faaliyette bulunan Kasaplar Odası, Sütçüler ve Yoğurtçular Odası, Antalya Ticaret Borsası, Tüketiciler Birliği, Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Odası, Elmalı Süt Üreticileri Birliği, S.S Antalya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Korkuteli, Manavgat ve Serik Süt Üreticileri Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası ile Türkiye Ziraatçiler Derneği Antalya Şubesi’nin katılacağını belirtti.

Alarm veriyor
Soytürk Türkiye’de hayvancılık sektörünün alarm verdiğini, buna rağmen gerekli önlem alınmadığını açıkladı. Süt üreticilerinin hayvanlarını sattığını ya da kestiğini ifade eden Soytürk, şunları söyledi:
“Çiftçi, köylü borçlarının altında ezilmiş durumda, traktörünü, tarlasını satıyor ve süt veren ineğini kesiyor. Üretici sütü ucuza satıyor. Tüketici sütü marketten pahalı alıyor. Avrupalı üretici bir litre süt satınca 3 kilogram yem alırken, Biz bir kilogram bile yem alamıyoruz. Gemisi olan mazotu ucuza alıyor, ineği olan mazot alacak parayı bulamıyor. Süt üreticisi yok olursa, hayvancılık yok olur. Hayvancılık yok olursa Türkiye yok olur. Bıçak kemiğe dayandı, çığlığımızı duyun. Süt üreticileri hayvanlarını satıyor, giderlerini karşılayamadığı için kaliteli damızlıklarını kesime gönderiyor. Süt üreticisi aldığı krediler nedeniyle icralarla boğuşuyor. Hayvancılık sektörü en kötü günlerini yaşıyor.”

(Radikal)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...