09 Ocak 2009

Yeni Bir Teknisyen Uzmanlık Okulu : Veteriner Cerrahi Teknisyenleri Akademisi (Academy of Veterinary Surgical Technicians)

Amerika'daki meslektaşlarımızın bir girişimi daha sonuç veriyor. Daha önce; Dişçilik, Anestezi, Dahiliye, Acil ve Yoğun Bakım dallarında akademilerin açılmasını sağlayan NAVTA (National Association of Veterinary Technicians in America - Amerika Veteriner Sağlık Teknisyenleri Ulusal Derneği) Uzmanlık Komitesi Cerrahi alanında girişimde bulundu.

Hatırlatmak amacıyla Amerika'daki Veteriner Sağlık Teknisyenleri Uzmanlık Akademileri :

* Veteriner Acil ve Yoğun Bakım Teknisyenleri Akademisi (http://www.avecct.org/)
* Veteriner Anestezi Teknisyenleri Akademisi (http://www.avta-vts.org/)
* Veteriner Dahiliye Teknisyenleri Akademisi (http://www.aimvt.com/)
* Veteriner Diş Teknisyenleri Akademisi (http://www.avdt.us/)

24 Ekim 2008 tarihinde San Diago, California' da Amerika Veteriner Fakültesi Cerrahi Forumunda, bu alanda akademik bir girişimde bulunmak isteyen Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin Cerrahi alanında uzmanlık okulu açmaları ilgi ile karşılandı ve desteklendi. Şu an Veteriner Sağlık Teknisyenliği Uzmanlık Komitesi (The Committee on Veterinary Technician Specialties CVTS) bu konuda tecrübeli (en az 7 yıl) ve istekli Veteriner Sağlık Teknisyenleri arıyor. Konu ile ilgili olarak Teri Raffel ASAP* ( traffel@matcmadison.edu) ile bağlantıya geçilmesi gerek.

* Başkan - Veteriner Cerrahi Teknisyenleri Akademisi

Academy of Veterinary Surgical Technicians (AVST)

As the newly elected President for the (yet to be recognized by NAVTA) Academy of Veterinary Surgical Technicians, I am pleased to announce the first formal meeting of the organizing committee occurred on October 24, 2008, at the American College of Veterinary Surgeons Forum in San Diego, California.

The committee made great strides as we discussed application deficiencies and ways to move this new veterinary technician specialty to fruition. Moreover, the AVST was welcomed with much enthusiasm and support from the attending veterinary technicians, ACVS diplomates, and numerous veterinary corporate sponsors.

We are currently seeking more credentialed, highly qualified and dedicated veterinary technicians to join our organizing committee. If you are highly motivated and believe you meet the qualifications needed to propel the AVST forward, please contact Teri Raffel ASAP at traffel@matcmadison.edu to obtain an application.

Kaynak :

http://www.vtarc.com/1/news/academy-veterinary-surgical-technicians
http://www.nhvta.org/news.htm

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...