04 Ocak 2009

EK ÖDEME ADALETSİZLİĞİ ve SENDİKALARIN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

Bildiğiniz gibi memurlara ek ödeme yapılmış ve güya eşit işe eşit ücret yürürlüğe sokulmuştu. Tarım Bakanlığı bürokratları önce Veteriner Sağlık Çalışanlarını unutup sadece Ziraatçilerin Bakanlığı olduğunu zannetmiş ve Hekimler Ziraat Mühendislerinin aldığı ücretler ile Veteriner Sağlık Teknisyenleri Ziraat Teknisyenlerinin aldığı ücretler karşısında "dengesiz" duruma getirilmişti.

Ardından çıkarılan kararname ile ;

Ziraat Mühendisine yapılan zam oranı % 82,
Ziraat Teknisyenine/Teknikerine yapılan zam oranı % 68 dir.

aradaki fark % 14 dür.

Veteriner Hekime yapılan zam oranı % 98
Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikerine yapılan zam oranı % 58 dir.

aradaki fark %40 dır.

Bu ek zamlarla Ziraat Teknisyeni/Teknikeri ile Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikeri arasındaki ücret farkı yaklaşık 200 YTL olmuştur. Daha önceden bir Ziraat Teknisyeni ile bir Veteriner Sağlık Teknisyeni aynı ücreti almakta idiler. Öğrenim gördükleri yıl aynı memuriyete başlama dereceleri/kademeleri aynı, aynı kurumda çalışırlar, aynı araçlarla görev alanlarına giderler, biri araziye gider, bizler hayvan ahır veya barınakları olan besi hanelere gideriz..

Bakanlık, Veteriner Sağlık Teknisyenlerini/Teknikerlerini, Çevre Sağlığı Teknisyenlerini ve Laborantları unutmuş ve hatta yok saymıştır.. Bu konuda bir girişimde "bulunacakmış gibi" yapan TOÇ BİR SEN ve TOS adlı sarı sendikalar da sadece "müdür personelin" aldığı zamlardaki adaletsizliği giderme yoluna gitmiştir. Sendikalar, kendisine üye olan Veteriner Sağlık Teknisyenlerini/Teknikerlerini, Laborantları ve Çevre Sağlığı Teknisyenlerini HİÇE saymıştır!

Veteriner Hekimlerle omuz omuza salgın paraziter hayvan hastalıklarında görev alan, Tarım Bakanlığı taşra teşkilatlarında benzer işleri yapan Veteriner Sağlık Teknikerleri/Teknisyenlerinin maruz bırakıldığı bu durum hakkaniyetli, adaletli değildir!! Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerlerinin örgütlü gücü VESTED (Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği) yönetimi de anlaşılmaz bir biçimde sessiz, suskun ve hatta gerici bir tavır sergilemektedir.

Buradan meslektaşlarıma sesleniyorum. SİZE YALAN SÖYLEYEN OYALAYAN TÜM DERNEK VE KURUMLARDAN KURTULUN!! DERNEK YÖNETİMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN BASKI YAPIN!! SİZE YALAN SÖYLEYEN, OYALAYAN SENDİKALARDAN İSTİFA EDİN! DAHA FAZLA PARALARINIZI VE EMEĞİNİZİ HARCATTIRMAYIN!!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...