27 Haziran 2008

Veteriner Sağlık Çalışanlarının Sesini Duyun!

Kırım-Kongo kanamalı ateşi hayvanlardan insanlara keneler ile bulaşan bir enfeksiyondur. Virüs Ülkemizin de içinde bulunduğu çok geniş bir coğrafik alanda yaşamaktadırlar.

Hastalık, Genel olarak mayıs ve ekim ayları arasında görülmesine rağmen, değişik aylarda da görülebilir. Çobanlar, tarım çalışanları ve hayvancılık ile uğraşanlar, Veteriner Hekimler, Vet.Sağ.Teknisyenleri, hasta hayvan ile teması olan sağlık personeli, risk altındadır.
Tarım Bakanlığı il ve ilçe Müdürlüklerince ilkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere yılda en az iki kez ağıllar ve ahırlarda, büyük ve küçükbaş hayvanların ektoparaziter ilaçlanmanın yapılması ile kontrol altına alınabilir. Kene Mücadelesi yapan personel yüksek risk altında olmasına rağmen özlük hakları verilmemekte veya Özel hizmet tazminatları bu risklere rağmen artırılmamaktadır. Bu daha önceki açıklamalarımızda ifade ettiğimiz gibi üveyi evlat muamelesi devam etmektedir.
Tarım İl Müdürlüğü personeli Projeleri gerçekleştirmek için gecesini gündüzüne katarak zaman ve mesai mefrumu gözetmeden DGD ve Diğer projeler ile Et ve Kuş Gribi gibi desteklemeleri Türkiye'de problemsiz ve ilk sıralarda yaparken; Hakları göz ardı edilmektedir.

Bu Nedenle; VETERİNER CAMİASININ SESİNE KULAK VERİN.

1-Gece gündüz çalışan Tarım İl Müdürlüğü personeline 2008 yılından fazla mesaî ücretleri ve Seyyar görev tazminatlarının eksik ödenmemesini,

2-Sağlık hizmetleri Sınıfındaki Veteriner Hekim,Veteriner Sağlık Teknisyeni ve İdari Personelleri için uygulanmakta olan Özel Hizmet Tazminatlarının Teknik Hizmetler Sınıfındaki gibi yükseltilmesini,

3-Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden açık çalışma mahallerinde ve hayvan hastaneleri, klinik poliklinikler ile laboratuarlarda çalışanlara ve gıda kontrolünde görevli olarak çalışanlara, kadroları esas alınmak suretiyle, çalışılan her gün için belirlenecek oranlarda ve üçer aylık dönemler itibariyle toplamı 60 puanı aşmayacak şekilde, dönem sonlarında ödenmek üzere ek özel hizmet tazminatı verilmesi,

4-Şu anda yürürlükte olan 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nun 31 ve 32. maddeleri ile fiili hizmet süresinden faydalanan Veteriner Sağlık Çalışanları 5754 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlik Sigortasi Kanunu daki yeni düzenlemeyle fiili hizmet zammindan yararlanan çalişanların bu haklari ellerinden alınıyor. Hangi vicdan bu denli risk altında çalışan bu insanların fiili hizmet tazminatını kaldırır anlamak mümkün değildir.

Türk Tarım Orman-Sen olarak yukarıda bahsettiğimiz düzenlemelerin yapılması halinde Sağlık Hizmetleri sınıfında çalışan arkadaşlarımızın özlük haklarının bir nebze olsun iyileştirilebileceği düşüncesindeyiz. Tarım ve Köyişleri Bakanlarının sahiplenmemesi nedeni ile Başbakanın bu konuya el atmasını ve Bakanlar Kuruluna taşımasını bekliyoruz.

Abdullah UMURHAN
VESTED ve Kamu-Sen Afyon İl Temsilcisi

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...