14 Haziran 2008

Hastane Personeline KKKA Bulaştı

KKKA Hastalığına yakalanan 3 doktor ve 1 sağlık görevlisine acil şifalar diliyorum. Bildiğiniz gibi KKKA zoonoz bir hastalıktır, Toplum sağlığı çalışanlarından daha fazla Hayvan sağlığı çalışanları risk altındadır. Ancak tüm bu epidemik hastalıklarla birebir mücadele eden kamuda görevli Veteriner Hekimler, Veteriner Sağlık Teknisyenleri/Teknikerleri mağdur edilmeye devam edilmektedir. Özlük hakları, yetkileri, maaşları, ekipmanları yetersizdir. Unutulmamalıdır ki Sağlıklı Hayvan Sağlıklı İnsan Demektir. (Özgür Küçüktekin)

(Not : 18 haziranda yetkilerimiz ve özlük haklarımızla ilgili mahkemeye meslektaşlarımın ilgi göstereceğine inanıyorum)

Ankara Numune Hastanesi’nde 3 doktor ve 1 sağlık personeli, kene ısırması şikayeti nedeniyle hastaneye başvuran bir hastaya müdahale ederken, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalandı.



Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Koç, hastanede görevli 3 doktor ve 1 sağlık görevlisinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi altında olduklarını bildirdi. Sağlık personeline hastalığın kaybedilmekte olan bir hastaya müdahale sırasında bulaştığını belirten Koç, “Ölmek üzere olan, kanaması olan bir hastanın kanaması durdurulmaya çalışılırken müdahale sırasında olmuş” dedi.

Bir başka soru üzerine Koç, sağlık görevlilerinden birinin hemofili hastası olduğunu, ancak risk altında bulunmadığını ifade ederek, “Ne kan ihtiyacı oldu, ne de kan verildi” diye konuştu.

Halk arasında panik yaratılıp endişeye sevk edecek şeyler yapılmaması gereğine dikkati çeken Koç, şunları söyledi: “Önemsemediğimiz, ciddiye almadığımız bir durum değil. Ama benzer hastalıklar, bizim karşılaştığımız bir sürü hastalık oluyor. Bu hepsinde görülebilir. Ama bu hastalara bakmama, karşılaşmama diye bir şeyimiz yok. Biz her türlü tedbiri aldık, bundan sonra da alacağız. İlk defa da bakmıyoruz. Daha önce başka ülkelerde benzer bulaşmalar da tespit edilmiştir. Toplumu da biraz sakinleştirmek lazım.”

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Hürrem Bodur da 3-5 gün önce meydana gelen olayın 2. gününde doktorların, 4. gününde de sağlık görevlisinin tedavi altına alındığını söyledi.

Bodur, bu personelin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, kan ve kan ürünleri verilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıkmadığını kaydetti.

Bütün önlemlere rağmen bu tür hastalıkların sağlık personeline bulaşabildiğini, bunun örneklerinin dünyada da bulunduğunu belirten Bodur, bulaşmanın delici, kesici, batıcı bir aletle yaralanma sonucu ya da solunum yoluyla olmadığının altını çizdi.

[Ntvmsnbc]

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...