16 Haziran 2008

2 Doktor ve 1 Sağlık Görevlisi Daha KKKA'ya yakalandı!

2 doktor ve 1 sağlık görevlisi personele acil şifalar diliyorum. Umarım meslektaşlarımın (veteriner personel) başına gelmez.. Tekrar acil şifalar.. Özgür KÜÇÜKTEKİN

Diyarbakır Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, doktor ve sağlık görevlilerinden alınan kan örneklerinin Ankara’ya gönderildiğini ancak, şu anda genel durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Ankara’da bir hastadan üç doktor ile bir sağlık görevlisine Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bulaşmasından sonra Diyarbakır’da da iki doktor ile bir sağlık personeli gözetim altına alındı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde KKKA sonucu hayatını kaybeden Bingöl’ün Çukurca Köyü Muhtarı 42 yaşındaki Abdulvahap Bayutmuş’un tedavisini üstlenen iki doktor ve bir sağlık personelinde de hastalık belirtisi görüldü. Diyarbakır Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, doktor ve sağlık görevlilerinden alınan kan örneklerinin Ankara’ya gönderildiğini ancak, şu anda genel durumlarının iyi olduğunu söyledi. Kubat, halen aynı hastanede Abdulvahap Bayutmuş’un eşi 44 yaşındaki Arife, çocukları 23 yaşındaki Muttalik ile 17 yaşındaki Gökhan Bayutmuş’un tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Hastalardan Gökhan Bayutmuş’un durumunun kritik olduğu belirtildi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KKKA’ya yaklanan üç doktor ve bir sağlık görevlisiyle ilgili ilgili bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Mahmut Koç, “Durumları iyi. Üç - beş güne kadar taburcu olmalarını bekliyoruz” dedi. Dç. Dr. Koç, “Bulaşmanın, ölmekte olan bir hastaya müdahale sırasında yakın temas yoluyla olduğunu düşünüyoruz. Ölmek üzere ve kanaması olan bir hastaya, ufak bir cerrahi müdahale yapılırken, hastadan kan püskürmesi esnasında görevli sağlık personelinin ağız içi ya da mukozasına kan bulaşması sonucunda meydana geldiğini sanıyoruz” diye konuştu.

Asistan temsilcisi Dr. Gültekin Gülbahar ise, iki doktorun ateşinin kontrol altına alınamadığını söyledi. Gülbahar hastanelerde kullanılan eldiven, maske ve gözlüklerin yeterli korumaya sahip olmadığını iddia etti. (Radikal, dha)

Kaynak :
Radikal Gazetesi

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...