18 Ekim 2011

Hayvan Sağlık Kabini Yönetmeliğinde Değişiklik


8 Mart 2007 tarihli 26456 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvan Sağlığı Kabini, Açılış, Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğinin durdurulması ile Hayvan Sağlığı Kabini Yönetmeliği Uygulama Talimatnamesinin bazı maddelerine, Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) iptal davası açmıştı.

15 Ekim 2011 tarihli 28085 Sayılı Resmi Gazete'de Hayvan Sağlığı Kabini, Açılış, Çalışma ve Denetleme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir önceki yönetmelikteki "Yasaklar" başlıklı 13. Madde tamamen iptal edildi.

Peki bu iptal ne anlama geliyor?

Yönetmeliğin iptal edilen maddesi resimde de gördüğünüz gibi 'Yasaklar' başlığını kapsıyor. İptalin ardından, Veteriner Sağlık Teknikerleri, Teknisyenleri hayvan sağlığı hizmeti sunmak üzere ortaklaşa Veteriner Sağlık Kabini açabilecek (iptal-b), çantasında veya işyerinde, aşı, serum, biyolojik madde bulundurabilecek (iptal-e) Karma yem, mineral yem, yemlik preparat gibi ürünleri satabilecek (iptal-d) Yönetmeliğin 7. maddesinin dışında da hizmetler sunabilecek (iptal-ç) , Hayvan Sağlığı açmış Veteriner Sağlık Teknikeri, Teknisyeni sözleşme yoluyla serbest Veteriner Hekimle anlaşma yaparak aşılama veya suni tohumlama hizmetlerini yürütebilecek..
Elbette Bakanlığımızın yayımlayacağı talimat veya yönetmelikle konu açıklığa kavuşacaktır.
Meslektaşlarımıza hayırlı olsun.. Bu VESTED'in meslektaşlarımız için kazandığı olumlu bir gelişmedir.

Kaynak Resmi Gazetehttp://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/10/20111015-3.htm


1 yorum:

Aysen dedi ki...

teşekkürler sitenizi takip ediyorum yararlı bilgiler paylaşıyorsunuz saolun..........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...