10 Ekim 2011

Uluslararası Veteriner Teknisyenleri Haftası Etkinlikleri Başladı


NAVTA tarafından 1993 yılında, her yılın Ekim ayının 3. haftası olarak belirlenen NVTW (National Veterinary Technician Week) 2007 yılından itibaren ülkemizde kutlanılmak isteniyor (!) Kutlanılmak isteniyor diyorum, çünkü 2007 yılından bu yana elle tutulur, gözle görülür hiç bir şey yapmıyoruz. Derneğimiz VESTED'in haftaya karşı inanılmaz isteksizliği düşündürücü, bazı bireysel çabalar sonucunda sesimizi duyurabiliyoruz ama o da elbette yeterli olmuyor.. Artık herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesinin zamanı geldi.. VESTED nerede hata yapıyor, Veteriner Sağlık Teknisyenleri, Teknikerleri nerede hata yapıyor.. Karşımızdakini eleştirmekten öte, çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor sanırım.  Karşımızdakini suçlayara hiç bir yere gidemediğimiz ortada.. NEREDE HATA YAPIYORUZ??

NAVTA'nın kutlama haftasına ilişkin etkinlikleri ve posteri ;

Herşeyden önce NAVTA büyük bir örgütlenme, ABD'deki tüm eyaletlerde Veteriner Teknisyenleri örgülenmeleri mevcut. Mesela New York State Veteriner Teknisyenleri Derneğihttp://www.nysavt.org/ NAVTA tüm bu eyaletlerdeki Teknisyen/Tekniker örgütlerinin üst çatı örgütü, tıpkı AVMA (American Veterinary Medical Association) eyaletlerdeki Veteriner Hekim örgütlerinin üst örgütü olması gibi.. 

NAVTA, her sene kutlama etkinliklerine muhakkak Hill's gibi Pet Mama firmaları ile bir Veteriner İlaç Firmasının sponsor desteğini alıyor. Ayrıca NAVTA son süreçte oldukça aktif çalışarak Veteriner Teknisyenliği Uzmanlık okullarını açmıştı. (UZMANLIK OKULLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ)

NAVTA Kutlama Haftasına ilişkin medya etkinliğine göz atmak için ; TIKLAYINIZ



CAAHTT-ACTTSA (Kanada Hayvan Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği) NAVTA gibi Kanada'daki eyaletlerde kurulumuş olan Veteriner Teknisyenleri ve Teknikerleri örgütlerinin üst örgütü, [Liste için Tıklayınız] onlarda kutlama haftası etkinlikleri aktif bir şekilde geçiriyorlar. Saskatchewan Kutlama Programı için : TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...