11 Ekim 2011

2011 Sonbahar Şap Aşılaması Kampanyası Başladı


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerinde bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi sürdürüyor. Tüm şehir ve ilçelerde “Hedeflenen başarıyı sağlamak için teşkilatlarımızda görevli Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikerleri tüm belde ve köylerdeki tüm hayvancılık işletmelerinde bulunan büyükbaş hayvanları, gebe hayvanlar da dahil olmak üzere 2 aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanları aşılayacaklardır

 KURBANLIK KÜÇÜKBAŞLAR DA AŞILANACAK 

Yaklaşan Kurban Bayramı döneminde, kurbanlık olarak sevk edilecek küçükbaş hayvanlara da şap aşısı yapılacağı aksi halde, bu hayvanların sevklerine, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereği izin verilmeyeceği bildirildi.

 AŞILATMAYANA 5 BİN 385 TL PARA CEZASI VAR

 “Büyükbaş hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan yetiştiricilerimiz başka il ve ilçelere hayvan sevki yapamayacak ve hayvancılık desteklemelerinden faydalanamayacaklardır. Ayrıca tüm uyarılarımıza rağmen hayvanlarına şap aşısı yaptırmayan vatandaşlara ise 5996 sayılı Veterinerlik Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği 5 bin 385 TL idari para cezası uygulanacağı önemle duyurulur”

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...