14 Kasım 2006

"Yardımcı Sağlık Personeli değil! Sağlık Hizmetleri Sınıfı"

VESTED Yönetimine duyrulur, çıkarılacak olan yönetmelikte ki "Yardımcı Sağlık Personeli" ifadesi yanlıştır. Neyin yardımcısı?? Veteriner Sağlık Teknisyenleri de Teknikerleri de "yardımcı" olmak için eğitim almamışlardır. Sağlık Hizmetleri Sınıfı içinde çalışan Sağlık Personelidir. Sağlık Hizmetleri bir ekip işidir.

657 sayılı DMK madde 36
:
"Bu sınıf,sağlık hizmetlerinde (Hayvan sağlığı dahil) mesleki eğitim görerek yetişmiş olan tabip,diş tabibi eczacı veteriner hekim gibi memurlar ile bu hizmet sahasında çalışan yüksek öğrenim görmüş fizikoterapist, tıp teknoloğu, ebe, hemşire,sağlık memuru, sosyal hizmetler mütehassısı, biyolog, psikolog,diyetçi,sağlık mühendisi, sağlık fizikçisi, sağlık idarecisi ile ebe ve hemşire, hemşire yardımcısı, (Fizik tedavi,laboratuar, eczacı, diş anestezi, röntgen teknisyenleri ile yardımcıları, çevre sağlığı ve toplum sağlığı teknisyeni dahil) sağlık savaş memuru, hayvan sağlık memuru ve benzeri sağlık personelini kapsar."
Bu sınıfta yer almanın asıl şartı sağlık hizmetlerinde mesleki eğitim görerek yetişmiş olmaktır. Bu maddede Sağlık teknisyenleri, teknikerleri,veteriner sağlık teknisyenleri ve teknikerleri için "yardımcı" ifadesi kullanılmamıştır.

Çıkarılacak olan Taslakta buna dikkat edilmesi gerek.
Konuyla İlgili Memurlar.Net Forumundan alınan görüşlerde aşağıda ki linkte mevcuttur :
Memurlar net forum Sağlık Hizmetleri

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...