12 Eylül 2011

Bugün Gazetesi : Veteriner hekimlerin İstanbul buluşması

FECAVA Avrupa Kongresi ile mesleğin yıldızlar karmasını bir araya getirdiklerini belirten KHVHD Başkanı Erkut Gören, "Bir sonraki hedefimiz Dünya Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Birliği Kongresi de yine ilk kez Türkiye'de yapmak" dedi. 

 Hayvan bakımı noktasında dünyada en iyi otorite olarak kabul edilen Avrupa Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Birliği (FECAVA) Avrupa Kongresi, Türkiye Küçük Hayvan Veteriner Hekimleri Derneği'nin (KHVHD) ev sahipliğinde ilk kez Türkiye'de düzenlendi. 7-10 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dünyanın en iyi veteriner bilim adamlarının ağırlandığı kongrede 4 gün boyunca modern veteriner hekimlik uygulamaları tartışıldı. Kongreye dünya çapında tanınan ve konularında uzman 59 uluslararası konuşmacı, 60 farklı ülkeden bin 500'ün üzerinde de veteriner hekim katıldı.

  İLK KEZ TÜRKİYE'DE

 KHVHD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Gören, FECAVA Avrupa Kongresi'nin daha önce Avrupa'nın farklı şehirlerinde 16 kez düzenlendiğini belirterek, "17'incisini düzenlediğimiz bu kongreyle Türkiye ilk kez bir uluslararası küçük hayvan veterinerlik kongresine ev sahipliği yapmış oldu. Katılımcı konuşmacılarımız tabiri caizse adeta bir yıldızlar karması, dünyanın en iyi bilim adamları " dedi.

  3. DÜNYA ÜLKESİ OLMADIĞIMIZI KANITLADIK

 Gören "Kongre, bilimsel veteriner hekimlik eğitiminin başlangıcının 250. yılına denk gelmesi sebebiyle ayrı bir öneme sahip. Bu kapsamda mesleki açıdan dolu dolu bir 4 gün yaşadık. Katılımcılar İstanbul'da olmaktan çok mutlu. Türkiye dışarıdan 3. dünya ülkesi olarak algılanıyor. Ancak bir alanda olduğumuz gibi veteriner hekimlik alanında Avrupa'nın gerisinde değiliz. Hatta bazı konularda daha iyi olduğumuzu da söyleyebilirim. Bunu kongreye gelenler de gördü" şeklinde konuştu. "Hedefimiz birkaç yıl sonra daha geniş bir organizasyon olan Dünya Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Birliği Kongresi'ni yine burada yapmak" diyen Gören, bunun için gerekli çalışmaları başlattıklarını sözlerine ekledi.

  FECAVA NEDİR?

 Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA) 1990 yılında kurulan ve 37 Avrupa ülkesinin küçük hayvan veteriner hekimleler derneklerini bir araya getiren bir federasyon. Amacı veteriner hekimlerin mezuniyet sonrası sürekli eğitimlerine katkıda bulunmak ve dergisinde uluslararası çalışmaların, makalelerin yayınlanmasını sağlamak.

  İstanbul (Bugün)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...