06 Nisan 2010

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Lisans Tamamlamaya Engel Oluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi 2009 mezunları töreninde Veteriner Fakültesi Dekanı, Veteriner Fakültesine bu mesleğin meslek lisesi eğitimini almış olanların başvurmasını arzu ettiklerini söylemişti. Avrupa'da Veteriner Hemşireliği Lisans bölümleri Veteriner Fakültelerinin içindedir. Amerika'da ve Kanada'da öyle.. Ama ülkemizde bilimsel gelişime açıklık değil, mesleki şovenizm, dernek ve vakıf baskıları daha önemli görünüyor.. ANKUZEM'e yaptığımız başvuru, üstelik Ankara Üniversitesi Rektörü ve ANKUZEM Müdürü tarafından OLUMLU olarak değerlendirilmesine karşın, Veteriner Hekimleri Vakfı tarafından da desteklendiği söylenmesine rağmen, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yönetimi tarafından REDDEDİLMİŞTİR..

VESTED Genel Başkanlığından yapılan açıklama aşağıda, yorum sizlerin..

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,
Bir buçuk yıldanberi uğraş verip, ANKUZEM Organizsyonu ile birlikte ANKARA Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi Dekanlarından olumlu cevapları alıp YÖK üyelerini ziyaret ederek oradanda olumlu sonucu almış ve bu konuda kriterleri belirleyip protokol hazırlıkları yaparken bir umutla olmaz diye beklediğim konu maalesef yine oldu.Bu konuda bize olumlu söz veren Ankara Veteriner Fakültesi Dekanının gönderdiği Fakülte Kurulu Kararı aşağıda sunulmuştur.Lisans Tamamlama konusunda bir başka Üniversitede çalışmalarım devam etmektedir.Oradanda girişimlerimizin baskılar sonucu olumsuz olmaması için konuyu son ana kadar kapalı tutmak zorundayım. Aşağıdaki karar konusundada Yorum sizlerin.

VESTED YÖNETİM KURULU ADINA
Hasan GÜNER
Genel Başkan


TÜRKİYE CUMHURİYETİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ
FAKÜLTE KURULU KARARLARI
Karar Sayısı:B.30.2.ANK.0.23.05.01/11 Karar Tarihi : 24 Mart 2010

Tarım Orkam-Sen,Türkiye Ziraatçiler Derneği,Türkiye Tarımcılar Vakfı ve Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) Genel Sekreterlerinin 22 Ocak 2010 tarihli ortak dilekçeleri görüşüldü.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı bünyesinde Teknisyen,Tekniker,Veteriner Sağlık Teknisyeni,Veteriner Sağlık Teknikeri ve Laborant kadrolarında görev yapan personelin mevcut bitirdikleri okullarla ilgili lisans tamamlamaları için Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) kanalıyla eğitim-öğretim verilmesi işlemlerinin; Fakültemizdeki lisans,yüksek lisans ve doktora eğitiminin yoğunluğu ve öğretim üyelerimizin çeşitli projelerde görev almaları nedeniyle,uygun olamayacağına oybirliği ile karar verildi.

İmza
Prof.Dr.Rıfkı HAZIROĞLU
Dekan
İmza İmza
Prof.Dr.Erol ALAÇAM Prof.Dr.Şakir Doğan TUNCER
Klinik Bilimler Böl.Bşk. Zootekni ve Hay.Bes.Böl.Bşk.
İmza İmza İmza
Prof.Dr.Müjgan İZGÜR Prof.Dr.İrfan EROL Prof.Dr.Ulvi Reha FİDANCI
Klinik Öncesi Bilimler Böl.Bşk. Besin Hij.ve Tek.Böl.Bşk. Vet.Hek.Temel Bil.Böl.Bşk.
İmza İmza İmza
Prof.Dr.Arif ALTINTAŞ Prof.Dr.Zeki ALKAN Prof.Dr.Ayhan FİLAZİ
Üye Üye Üye
İmza İmza İmza
Doç.Dr.Seval BİLGE DAĞALP Doç.Dr.İ.Önder ORHAN Yrd.Doç.Dr.R.Tamay B.GÜL
Üye Üye Üye

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...