26 Ağustos 2009

Earthlings! Hayvanlara Uygulanan Eziyete Dur De!

Markete gidip ambalajlanmış bir et "ürünü" alıyorsun.. aklında o akşam yapacağın yemeğin fikri, ağzında da lezzeti.. Peki hiç düşündün mü, o "ürün" nereden geliyor? Hiç yiyeceğin bir hayvanı kendin kendin kestin mi? Bu dünya sadece biz insan türü için mi var? Evine alıp sonra sıkıldığın sokağa attığın köpeğinin sensiz uzun bir süre yaşayamacağını biliyor muydun? Neden bunu yapıyorsun? Hayvanlardan daha akıllı daha güçlü daha yetenekli olduğunu düşündüğün için mi? Aslında bunun bir yanılgı olduğunu da biliyorsun öyle değil mi.. Asla duyamayacağın seslerle, asla göremeyeceğin renklerle, asla kokusunu alamayacağın şeylerle dolu bir hayat..

Earthlings (Dünyalılar) 2003 yılında Shaun Monson'un yönettiği, Joaquin Phoenix ve Persia White'in anlatıcılığını yaptığı bir belgesel. İnsan türünün bu gezegendeki diğer topluluklara, hayvanlara uyguladığı ve pek sorgulamadığı eziyeti anlatıyor. Görüntüleri izlemek çok zor ama bir kez izlediğiniz zaman neden et yediğinizi, gerçekten et yemeye ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayacağınız bir yapım. Hayvanların baarınaklarda çektiği eziyetler, toplu öldürmeler, gıda sektöründeki katliamlar, hayvanların giysi sektöründe acımasızca kullanılması, eğlence ve bilimsel araştırmalarda yine hayvanlara uygulanan vahşi yöntemler.. Belgeselde şöyle diyor : "İnsan türü hayvanlar söz konusu olduğunda Naziler gibi davranıyor.. Yahudilerin eziyeti bitti ama onların çektiği eziyet son bulacak gibi görünmüyor.."

Aslında son bulabilir, hayvanlara birer "ürün" "giysi" "yiyecek" "deney aracı" "eğlence" olarak bakmadığımızda bitecek. İnsan türünün hayvanlar üzerindeki türcü/nazi davranışlarının sona ermesine sende/bende/bizde katkıda bulunabiliriz.. Herşey elimizde..

Kaynaklar :
* Earthlings.com/
* HAYTAP Tanıtım Sayfası
* İndirmek İçin : Earthlings.Avi
* Altyazısı : Earthlings.Srt

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...