04 Eylül 2008

EK ÖDEMEDE YAPILAN ADALETSİZLİK!


Tarım Bakanlığı Çalışanları:

Bizler Tarım teşkiltında Ölümcül Hayvan Hastalıkları olan Şarbon, Brucella, Mankafa, Deli dana, Kuş gribi,Kırım Kango Kanamalı ateşi vb.gibi daha bir çok Hayvan hastalıkları ve Zararlıları ile birlikte mücadele eden ön planda olmak üzere Veteriner Hekimlerle omuz omuza yaz, kış, hava şartları ve mesai saatleri gözetmeksizin görev yapan VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ / TEKNİKERLERİYİZ. 

Daha önceden beri süre gelen ücret dengesizliği veteriner hekimlere verilen % 98 ek zamla tam olmasa da giderilmeye çalışılmıştır.

Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikerleri ise % 58 lik verilen ek zamla dahada mağdur edilmişlerdir. Veteriner Sağlık Teknisyenleri/Teknikerleri göz ardı edilmişlerdir. 

ÖRNEK : Bir ziraat mühendisine yapılan zam oranı % 82, Ziraat Teknisyenine/Teknikerine yapılan zam oranı % 68 aradaki fark % 14 dür. 

Bir Veteriner Hekime yapılan zam oranı % 98 bir Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikerine yapılan zam oranı % 58 dir, aradaki fark %40 dır.

Bu ek zamlarla Ziraat teknisyeni/Teknikeri ile Veteriner Sağlık Teknisyeni/Teknikeri arasındaki ücret farkı yaklaşık 200 YTL olmuştur. 

Daha önceden bir Ziraat teknisyeni ile bir Veteriner Sağlık Teknisyeni aynı ücreti almakta idiler. Öğrenim gördükleri yıl aynı memuriyete başlama dereceleri/kademeleri aynı, aynı kurumda çalışırlar, aynı araçlarla görev alanlarına giderler, biri araziye gider, bizler hayvan ahır veya barınakları olan besi hanelere gideriz. 

Bu adaletsizliğin giderilmesi için; 

Sendika yetkililerimizi bu konu ile ilgili göreve davet ediyor, Sendika yetkililerimizin konu ile bizzat ilgilenecekleri düşüncesi ile iyi çalışmalar diler saygılar sunarım. 

Ali BOZAN Veteriner Sağlık Teknisyeni 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...