25 Aralık 2007

International Laboratory Animal Technicians Week (January 27-February 2, 2008)


"Heroes Behind The Science"
"Uluslararası Laboratuar Hayvanı Teknisyenleri Haftası" (International Laboratory Animal Tehnicians Week) Ocak 25 ile Şubat 2 2008 tarihleri arasında kutlanacak.

Kutlamaya resmi olarak katılan ülkeler şöyle ;

ANZLAS—Australia & New Zealand
AALAS—United States
CALAS—China
CALAS-ACSAL—Canada
COBEA—Brazil
IAT—United Kingdom
JALAS—Japan
LASA India—India

Ülkemizde Tarım Bakanlığına bağlı Laborantlar ile benzer mesleği icra eden Laboratuar Hayvanı Teknisyenleri (Laboratory Animal Technicians LAT) hafta etkinliği için buldukları spot isim ise çok anlamlı; "Heroes Behind the Science" yani "Bilimin Arkasındaki Kahramanlar"

Ayrıntılı Bilgi için :
International Laboratory Animal Technicians Week - USA
International Laboratory Animal Technicians Week - Canada

24 Aralık 2007

Wildlife Rescue and Rehabilitation Group of Turkey


Wildlife Rescue and Rehabilitation Group of Turkey ;
"We are a grub that is mostly formed by Veterinarians, Biologists, Lawyers and Forest Engineers, that sees nature as a family and her entire inhabitants as sisters and brothers. We love our family and whatever it costs we will continue to protect our sisters and brothers and share their grief. We know that we, humans are the ones who get wild animals on the brink of extinction and also the ones who can save them from this situation."

Wildlife Rescue and Rehabilitation Unit
* Prof.Dr.Serhat ÖZSOY ( Veterinary Orthopedist )
* Ahmet Emre KÜTÜKÇÜ ( Veterinarian )
* Özge TÜRER ( Veterinary Pathologist )
* Tufan HÜSEYNİ ( Veterinarian )
* Nuray ÇİFTÇİOĞLU ( Veterinarian )
* Volkan TUNCAY ( Veterinarian )
* Tolga ÇELİK ( Veterinarian )
* Philip DRAGOUMİS ( Wildlife Rehabilitation Expert - Greece )
Fauna - Flora Research Unit
* Derya ÇİL ( Biologist )
* DOÇ.DR.Zeynel ARSLANGÜNDOĞDU ( Forest Engineer )
* Berrin AKYILDIRIM ( Biologist Specialty )
* Esra KARTAL ( Biologist )
* Ahmet Emre KÜTÜKÇÜ ( Veterinarian )
Law Unit
* Ali Bülent DOKUDAN ( Lawyer )

Ülkemizde böyle bir grubun oluşturulmuş olması beni çok sevindirdi. Veterinerlik mesleğinin yüzakı olan bu insanları ve yaban hayatı önemseyenleri canı yürekten kutluyor, mücadelelerinde başarılar diliyorum
YABAN HAYATI KURTARMA VE REHABİLİTASYON GRUBU
"Bizler çoğunluğu veteriner hekim,biyolog,avukat ve orman mühendis'lerinden oluşan doğayı ailemiz ve onun tüm bireylerini de kardeşimiz olarak gören bir grubuz .Ailemizi seviyoruz ve kardeşlerimizi ne pahasına olursa olsun korumaya ve acılarına ortak olmaya devam edeceğiz.Biliyoruz ki yabani hayvanları yok olmanın eşiğine getiren biz insanlarız ve onları bu durumdan kurtarabilecek olan da yine bizleriz."

YABANİ HAYVAN KURTARMA,TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BİRİMİ
* PROF.DR.SERHAT ÖZSOY ( VETERİNER ORTOPEDİST )
* AHMET EMRE KÜTÜKÇÜ ( VETERİNER HEKİM )
* ÖZGE TÜRER ( VETERİNER PATOLOG )
* TUFAN HÜSEYNİ ( VETERİNER HEKİM )
* NURAY ÇİFTÇİOĞLU ( VETERİNER HEKİM )
* VOLKAN TUNCAY ( VETERİNER HEKİM )
* TOLGA ÇELİK ( VETERİNER HEKİM )
* PHİLİP DRAGOUMİS ( YABAN HAYATI REHABİLİTASYON UZMANI-YUNANİSTAN )

FAUNA - FLORA ARAŞTIRMA BİRİMİ
* DERYA ÇİL ( BİYOLOG )
* DOÇ.DR.ZEYNEL ARSLANGÜNDOĞDU ( ORMAN MÜHENDİSİ )
* BERRİN AKYILDIRIM ( UZMAN BİYOLOG )
* ESRA KARTAL ( BİYOLOG )
* AHMET EMRE KÜTÜKÇÜ ( VETERİNER HEKİM )

HUKUK BİRİMİ
* ALİ BÜLENT DOKUDAN ( AVUKAT )
http://www.yabanhayatvet.org/

17 Aralık 2007

Veteriner Tıp Teknisyenliği Programı (Veterinary Medical Technology Program)

"Veteriner Tıp Teknisyenliği Programı" (Veterinary Medical Technology Program) doğrudan sertifika (veterinary medical - veteriner tıp sertifikası) veren bir okul bu okuldan mezun olanlar CVT (Certified Veterinary Technician - Sertifikalı Veteriner Sağlık Teknisyeni) olarak işe başlıyorlar. Bu hali ile diğer teknisyenlik okullarından ayrılıyorlar. Çünkü Amerika, Kanada ve Avrupa'da "sertifika, tescil ve lisans" sınavları mevcut, veteriner sağlık teknisyenliği okulundan mezun olan teknisyenler devlet/eyalet veteriner tıp sınavlarına (Veterinary Technician National Examination Ulusal Veteriner Sağlık Teknisyenliği Sınavı) girerek tescil (registration) sertifika (certified) ve lisans (licensed) alabiliyorlar. Buna "yaşam boyu eğitim" (lifetime education) deniyor.
Veteriner Tıp Teknisyenliği Programında 5 sömestre denk gelecek şekilde 2 yıllık bir eğitim veriliyor. Öğrenciler hem sınıflarda hemde veteriner hastanelerinde eşit zamanlı eğitim alıyorlar. Okuldan başarıyla mezun olanlar Ulusal Tecilli Veteriner Sağlık Teknisyenliği Sınavına (National Examination for Registered Veterinary Technicians) kabul ediliyorlar. AVMA tarafından akredite programına alınan bir okul, yani mezun olan teknisyen eğer isterse ve sınavlarda başarı gösterirse Veteriner Hekimliği okullarına geçiş yapabiliyor.

Bir Veteriner Tıp Teknisyeninin görev alanı daha çok ; Araştırma Hastaneleri, Veteriner Laboratuarları, Büyük ve Küçük Hayvan Özel Klinikleri, Veteriner Fakülteleri, Veteriner Tıp Teknolojisi Programları, Veteriner Kontrol ve Tıbbi Araştırma Merkezleri, Eczacılık ve Teşhis Laboratuarları, Biyomedikal Araştırma Merkezleri gibi tıbbi araştırma merkezleri oluyor. Wilson Collage Veteriner Tıp Teknolojisi Programı (Wilson Collage Veterinary Medical Technology Program) mezunu teknisyen ayrıca Veteriner Biyoloji (Veterinary Biology) alanında çalışma hakkını elde ediyor.

Diğer Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin tüm yetkilerini de sahipler elbette, aşılamalar, anestezi, dişçilik, cerrahi asistanlığı, teşhis asistanlığı, hasta hayvan bakımı, ilaçla tedavi yönetimi, röntgen çekimi, kan testleri ve diğer laboratuar işleri gibi.

Ayrıntılı Bilgiler :
JJ Collage Veterinary Medical Technology Program
Wilson Collage Veterinary Medical Technology Program
Asheville-Buncombe Technical Community Collage Veterinary Medical Technology
Gaston Collage Veterinary Medical Technology Program
Central Carolina Community Collage Veterinary Medical Tehnology Program

13 Aralık 2007

BİR TEKNİSYENLİK UZMANLIK DALI DAHA : VETERİNER OFTALMİK (GÖZ) TEKNİSYENLİĞİ


Evet sevgili meslektaşlarım, Veteriner Sağlık Teknisyenliği mesleği yurtdışında kendi uzmanlık dallarını, alanlarını yaratıyor, bunlardan birisi de "Veteriner Oftalmik (Göz) Teknisyenliği" (Veterinary Ophtalmic Tehnicians Society)
Sitemi izleyenler biliyorlar elimden geldiğince bu uzmanlık dallarını tanıtmaya çalışıyorum. Ancak asıl amacım ülkemizde de artık bu uzmanlık akademilerinin,eğitimlerinin başlaması, bunun için mesleki örgütümüze, okullarımızda ki gönüllü eğitmenlere, Veteriner Hekimlere iş düşmekte. Evet yanlış okumadınız "Veteriner Hekimlere de" iş düşmekte. Çünkü bu Veteriner Sağlık Teknisyenliği Uzmanlık Akademileri, Amerika'da, Kanada'da, Avrupa'da Veteriner Hekim örgütlerinin de destekleri ve çabaları ile oluşturuluyor.

Daha önce de belirttiğim gibi ve sitemin "Linkler" kısmında da göreceğiniz gibi bir çok uzmanlık dalı mevcut ;

* Veteriner Acil ve Yoğun Bakım Teknisyenleri Akademisi (Academy of Veterinary Emergency and Critical Care Technicians)
* Veteriner Diş Teknisyenleri Akademisi ABD (USA) (Academy of Veterinary Dental Technicians)
* Kanada Veteriner Diş Teknisyenliği Programı [St.Lawrence Collage Canada] (Canadian Veterinary Dental Technician Program)
* Veteriner Anestezi Teknisyenleri Akademisi (Academy of Veterinary Technician Anesthetists)
* Veteriner Dahiliye Teknisyenleri Akademisi (Academy of Internal Medicine for Veterinary Technicians)
* Veteriner Tıp Teknisyeni Programı (Veterinary Medical Technology Program)
* Acil Hayvan Tıp Teknisyeni - Veteriner Paramedik (Emergency Animal Medical Technician)
* Veteriner Paramedik Programı (Veterinary Paramedic Program)
* Atla İlgili Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (Association of Equine Veterinary Technicians)
* Veteriner Davranış Teknisyenleri Topluluğu (Society of Veterinary Behavior Technicians)
* Veteriner Zoo Teknisyenleri Derneği (Association of Zoo Veterinary Technicians)
* Veteriner Kanser Teknisyenleri Topluluğu (Veterinary Technician Cancer Society)

Şimdi yeni bir Veteriner Sağlık Teknisyenliği Uzmanlık Dalını tanıtmak istiyorum sizlere ; "Veteriner Oftalmik (Göz) Teknisyenleri Topluluğu Programı" (The Veterinary Ophthalmic Technician Society) 1995 yılında Rhode Island'da düzenlenen Amerika Veteriner Oftalmoloji Fakültesinin (American Collage of Veterinary Ophtalmologists) toplantısında 19 kişiden oluşturuldu. Şu anda 150 üyesi olan topluluk her sene düzenlenen Veteriner Oftalmoloji toplantıları ile büyümeye devam etmekte. Her sene düzenlenen eğitimlerle teknisyenler ; göz hastalıkları, nöro oftalmoloji, göz cerrahisi bilgisi, müşteri ilişkileri, sitoloji (hücre bilimi), kedigiller uçuk virüsleri, patoloji ve anestezi konusunda bilgi ve yeteneklerini arttırıyorlar.

Ayrıca 2008 Yılının Ekim yayının 15-18'nde Boston'da bir toplantıları olacak

Ayrıntılı Bilgi : Veterinary Ophtalmic Technicians Society

10 Aralık 2007

Ontario Veteriner Sağlık Teknisyenleri Konferansı 21 - 24 Şubat 2008

Ontario Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (Ontario Association of Veterinary Technicians OAVT) kuruluşunun 30. yılı sebebiyle bir konferans düzenliyor. "Köprüleri Kurmak" (Birdging the Gap) adıyla düzenlenecek olan konferans 21 - 24 Şubat tarihleri arasında Totonto kenti Sheraton Otelinde yapılacak.

Ontario Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği, büyük bir konferans hazırlığı içinde, dünyadaki bütün veteriner sağlık teknisyenlerini kucaklayacak bir girişimin hazırlığında olduklarını yazıyor konferansın afişinde.

Konferans "Profesyonalizm ve Etik" konuşması ile açılıp, veteriner tıbbın çeşitli dalları ile ilgili konularla devam edecek Bunlardan bazıları ; Techniques in Exotic Animal Nursing, Zoo Medicine, Dermatology, Opthalmology, Anesthesiology, Emergency of Foreign Animal Disease, Critical Care Track, Diagnostic Ultrasound, Technician Role in Conversation and Research Projects, Medical Management of Avian and Small Mammals, Dental Track, Info Vet and Power of The Internet, Canine Behaviour, How to Manage Agressive Dog in Clinic (Egzotik Hayvan Hemşireliği Teknikleri, Hayvanat Bahçesi Tıbbı, Dermatoloji, Göz ve Göz Hastalıkları Bilgisi, Anesteziyoloji, Yabancı Hayvan Hastalığı Acilleri, Yoğun Bakım, Teşhise Yönelik Ultrason, İletişimde ve Araştırma Projelerinde Teknisyenin Rolü, Kanatlılarda ve Küçük Memelilerde Tıbbi Yönetim, Dişçilik, Veterinerlik Bilgisi ve Internetin Gücü, Köpekgillerde Davranış ve Klinikte Sinirli Köpeği Kontrol Altına Almak)

Konferansın Tanıtım Afişi için : 2008 OAVT Conference

03 Aralık 2007

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Hemşireleri için Online Kurslar - 2008


İngiltere'deki Royal Veteriner Fakültesi (The Royal Veterinary Collage) 2008 yılı içerisinde Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Hemşireleri için mesleki gelişimlerini ve yeteneklerini arttırmak amacı ile online kurslar açtı.

Bu kurslar :
İleri Anestezi Kursu (Advanced Anaesthesia) 1 Şubat - 30 Nisan
İleri Analjezi Kursu (Advanced Analgesia) 1 Mayıs - 31 Temmuz
Anestezi Bilgi Yenileme Kursu (Anaesthesia Refresher Course) 25 Şubat - 25 Nisan

Ayrıntılı Bilgi : Royal Veterinary Collage Continuing Professional Development

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...