13 Temmuz 2007

Türkiye'de ki İlk DSYB Hayvan Hastanesi Antalya'da Açıldı




Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 600 bin YTL'ye mal olan Türkiye'nin ilk Hayvan Hastanesi Yeniköy beldesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör Hayvan Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarım sektöründe kayıtlı sisteme geçilemediğini, üretimin yeterli düzeye gelemediği, buna karşılık son yıllarda Türk hayvancılığında çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.





Hayvan Hastanesinde, 1 Dr.Veteriner Hekim (Jinekolog) 4 Veteriner Hekim, 1 Laboratuardan sorumlu Kimya Mühendisi, Laborantlar ve 7 Veteriner Sağlık Teknikeri (Sun'i Tohumlama Uzmanı) görev yapıyor.Hastane de toplam 10 hizmet aracı 1 hayvan ambulansı ile hastanın olduğu yere götürülebilcek şekilde dizayn edilmiş ultrasonografi, röntgen, seyyar röntgen cihazları, tam teşekküllü laboratuvarlar yer alıyor. 3 katlı olarak inşa edilmiş hastanenin giriş katında Veteriner Hekim,Acil Müdahale,Operasyon odaları,2.katında laboratuar ve 3. katında Veteriner Sağlık Teknikeri, muhasebe odası bulunuyor.Hayvansal ürün, kan, idrar ve gaitadan yapılacak kontrollerle insanlara ve hayvanlara geçebilecek hastalıklar saptanabilecek.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...