22 Aralık 2011

Hayvan Sağlığı Kabini Yönetmeliği Değiştirildi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvan Sağlığı Kabini, Açılış, Çalışma ve Denetleme Usül ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan tek değişiklik Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerinin adının silinip Yardımcı Sağlık Hizmeti Personeli yapılması olmuş.. Mesleğimizin adı ve unvanımız böylece silinmiştir. VESTED'in iptali için dava açtığı yönetmelikte, Bakanlık yine Danıştay Kararlarını hiçe saymış ve suç işlemekte ısrarcı olmuştur. Güya serbest çalışma hakkı verilen Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri "Veteriner Hekim yardımcısı"na dönüştürülerek iğdiş edilmiş ve ortaya serbest çalışmak için işyeri açan ama Veteriner Hekim yardımcısı olarak tanımlanıp eli kolu bağlanmıştır.

Bu ülkede yıllarca Veteriner Sağlık Teknisyenleri TEK BAŞLARINA DA koruyucu sağlık çalışmaları yapmış, Yıllarca TEK BAŞLARINA Suni Tohumlama çalışmalarını yürütmüş ama şimdi bunları TEK BAŞLARINA yapamayacakları söylenmektedir. Deontoloji, serbest piyasaya kurban edilmiştir. Artık bundan sonra söylenecek hiç bir söz anlam ifade etmeyecektir.

VESTED Yönetiminin bu değişiklik için iptal davası açacağı ve sorumluların cezalandırılmasına yönelik işlem başlatacağı ve bu yönetmelikteki haksızlıklar ortadan kaldırılana kadar mücadelenin sürdürüleceği bildirilmiştir..

Kamuoyuna Duyurulur.

21.12.2011 tarihli Resmi Gazete'de Yayımlanan Yönetmelik ;
http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111222.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111222.htm

14 Aralık 2011

AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Ders Kitapları

Bildiğiniz gibi AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans Programı, bu sene yenilendi. Kredili sistem geldi ve derslerin sayısı Veteriner Tıp bilimi doğrultusunda değiştirildi. Derslerin .PDF formatına ulaşmak ve bilgisayarınıza indirmek için ;

http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Lvs/Dersler/Sayfalar/default.aspx

.PDF ikonuna tıklayarak indirebilirsiniz. Emeği geçen tüm eğitimcilerin ellerine sağlık..

Bir de süpriz, Veteriner Hizmetleri Mevzuatı ve Etik ders kitabında bu blogdan da bir bölüm kaynak gösterilerek alıntılanmış ki bu beni çok mutlu etti :)

09 Aralık 2011

İş İlanı : Veteriner Sağlık Teknikeri/Teknisyeni

UFUK TARIM HAYVANCILIK ET VE SÜT ÜRÜNLERİ SAN.TİC.AŞ.

VETERİNER SAĞLIK TEKNİKERİ / TEKNİSYENİ



Sektör:
İlan Tarihi: 08.12.2011
Şehir / Ülke: İstanbul / Türkiye
İşe Alınacak Personel Sayısı: belirlenmemiş



İş Tanımı:

    Şirketimizin Düzce merkezde kurulu 240'ı sağmal toplam 600 büyükbaşa sahip süt sığırcılığı işletmesi olan "Ufuk Tarım" çiftliğinde büyükbaş hayvanların tedavisi,suni tohumlama,aşılama uygulamalarını veteriner hekim kontrolünde yapmak.

Pozisyonun Gerektirdiği Kişisel Özellikler:
  • Okulların ilgili bölümlerinden mezun,
  • Büyükbaş hayvan işletmelerinde çalışmış,
  • Mesleğinde tecrübe sahibi,
  • Takım çalışmasına yatkın ve uyumlu,
  • Askerliğini tamamlamış erkek adaylar için.

Ek Bilgiler:

İş Alanı: Veterinerlik
Ünvanı: Uzman, Teknik Uzman, Uzman Yardımcısı
İlgili İş Tecrübesi: 0-2 yıl, 2-5 yıl
Minumum Eğitim Seviyesi: Lise, Yüksekokul, Üniversite
Çalışma Şekli: Tam zamanlı
Cinsiyet: Farketmez
Kaynak : http://www.jobnak.com/is-ilani.html?id=14446

04 Aralık 2011

İş İlanı : Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri, Veteriner Sağlık Teknisyeni

İzmirin Menderes ilçesinde kurulu bulunan işletmemiz için Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri veya Teknisyenine ihtiyacımız bulunmaktadır.

 İlgilenen arkadaslarımızın sayın Niyazi Çeşli yi aramalarını veya vet.adnanyilmaz@hotmail.com a mail göndermelerini  rica ederiz.
Cep telefonu 0 530 264 18 81

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...