22 Aralık 2011

Hayvan Sağlığı Kabini Yönetmeliği Değiştirildi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvan Sağlığı Kabini, Açılış, Çalışma ve Denetleme Usül ve Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan tek değişiklik Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerinin adının silinip Yardımcı Sağlık Hizmeti Personeli yapılması olmuş.. Mesleğimizin adı ve unvanımız böylece silinmiştir. VESTED'in iptali için dava açtığı yönetmelikte, Bakanlık yine Danıştay Kararlarını hiçe saymış ve suç işlemekte ısrarcı olmuştur. Güya serbest çalışma hakkı verilen Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri "Veteriner Hekim yardımcısı"na dönüştürülerek iğdiş edilmiş ve ortaya serbest çalışmak için işyeri açan ama Veteriner Hekim yardımcısı olarak tanımlanıp eli kolu bağlanmıştır.

Bu ülkede yıllarca Veteriner Sağlık Teknisyenleri TEK BAŞLARINA DA koruyucu sağlık çalışmaları yapmış, Yıllarca TEK BAŞLARINA Suni Tohumlama çalışmalarını yürütmüş ama şimdi bunları TEK BAŞLARINA yapamayacakları söylenmektedir. Deontoloji, serbest piyasaya kurban edilmiştir. Artık bundan sonra söylenecek hiç bir söz anlam ifade etmeyecektir.

VESTED Yönetiminin bu değişiklik için iptal davası açacağı ve sorumluların cezalandırılmasına yönelik işlem başlatacağı ve bu yönetmelikteki haksızlıklar ortadan kaldırılana kadar mücadelenin sürdürüleceği bildirilmiştir..

Kamuoyuna Duyurulur.

21.12.2011 tarihli Resmi Gazete'de Yayımlanan Yönetmelik ;
http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111222.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111222.htm

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...