14 Temmuz 2011

Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi Avrupa Yolunda

2010 Teklif Çağrısı döneminde Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri faaliyet alanında, Samsun Tarım Anadolu Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi tarafından sunulan koordinatörlüğünü Tarım meslek lisesinde görevli Veteriner Hekim Hasan Yeşilyurt tarafından yapılan “Büyük Baş Hayvan Yetiştiriciliğinin AB Standartlarında Geliştirilmesi” isimli proje, Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

2010 Teklif Çağrısı döneminde Türkiye genelinde toplam 2157 Leonardo da Vinci Hareketlilik projesi hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulmuştur. Bu projeler, uygunluk kontrolü yapıldıktan sonra, Bağımsız dış uzmanlarca içerik değerlendirmeleri yapılmış ve proje nihai puanlaması dikkate alınarak 272 projenin desteklenmesi uygun bulunmuştur.

Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Samsun İl Tarım Müdürlüğü, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası, Samsun Ziraat Odası, Givet Gıda Veteriner Hizmetleri ve Tarım Sanayi Ve Ticaret ltd şirketi, 19 Mayıs Belediyesi, Sames A.Ş, Ateş Veteriner Kliniği, Merkez Veteriner Kliniği, Samvet Veteriner Kliniği, Pilan Veteriner Kliniği, Tarımsal Yayım Danışmanlık Kurumu Derneği ve Erzincan Tarım Meslek Lisesinin yerel ortak olarak yer aldığı proje kapsamında;Almanya’ya 16, Belçika’ya 8, Hollanda’ya 8 ve Avusturya’ ya 8 katılımcı olmak üzere toplam 40 kişi, 2'şer hafta süreyle proje konusunda çalışmalar yapacaktır.

Bu proje ile, AB üyesi ev sahibi ülkelerin; hayvancılık işletmeleri, sığır yetiştiriciliği, hayvan ırkları, buzağı büyütme, süt ürünleri üretimi, , et, süt ve süt ürünlerinin pazarlanması, hayvan sağlığı, hayvan hastalıkları ile mücadele, kamu ve özel kuruluşların hayvancılığa katkısı; Meralarda hayvanların otlatılma sistemleri, Süt inekçilerinin; sosyal yaşantıları, Sivil toplum örgütleri, et-süt işletmeleri ve kamu kuruluşlarıyla olan bağlantıları incelenecektir. Katılımcıların AB ülkelerindeki hayvancılık ile ilgi bilgilerini Samsun hayvancılığına aktarmaları Samsun’da ki hayvancılık anlayışına katkı sağlayacaktır.

Projenin bütün masrafları AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo da Vinci Programı tarafından karşılanacaktır.


--
Hasan YEŞİLYURT
(Veteriner Hekim, Samsun VSML Eğitimcisi)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...