07 Şubat 2011

ABD ve Kanada'da Yeni Teknisyen Uzmanlık Akademileri

Sitemden takip edenlerin bildiği üzere ABD ve Kanada'da Veteriner Teknisyenleri ile İngiltere'de Veteriner Hemşireler için uzmanlık akademileri mevcut. İngiltere'de Veteriner Hemşireliği için Royal Collage of Veterinary Surgeon (Veteriner Fakültesi) bünyesinde İleri Tıp ve Cerrahi branşlarında iki adet uzmanlık LİSANS bölümünün açıldığını duyurmuştum. [BURAYA TIKLAYINIZ]

ABD'de Veteriner Teknisyenleri için 4 tane uzmanlık akademisi mevcuttu (Acil Tıp ve Yoğun Bakım, Diş, Anestezi ve Dahiliye) Daha sonra Davranış Bilimi dalında bir lisans bölümü daha açıldı. 

ABD'de Yeni açılan Teknisyen Lisans Uzmanlık Akademileri ise şöyle ;

* The Academy of Veterinary Zoological Medicine Technicians http://www.avzmt.org/
(Veteriner Hayvanat Bahçesi Tıbbı Teknisyenleri Akademisi)
"Created specifically for veterinary technicians working in zoological medicine.  The AVZMT offers the opportunity for zoo technicians to demonstrate excellence in the field."
Hayvanat Bahçesi Tıbbında çalışan Veteriner Teknisyenleri için özel olarak hazırlanan bu akademi, Hayvanat Bahçesi Teknisyenlerinin mükemmelleşmesi için fırsatlar sunuyor.

* The Academy of Equine Veterinary Nursing Technicians
(Atla İlgili Veteriner Bakım Teknisyenleri Akademisi)
"Created to meet the needs of the equine veterinary community Contacts: Amy Butzier, BS, MEd, CVT - abutzier@mountida.edu; Deb Reeder, RVT - dbreeder@gmail.com"
Veteriner At Hekimliğine destek amacıyla oluşturulan bu Akademi ile ilgili ayrıntılı bilgi için ; Contacts: Amy Butzier, BS, MEd, CVT - abutzier@mountida.edu; Deb Reeder, RVT - dbreeder@gmail.com

* The Academy of Veterinary Surgical Technicians
(Veteriner Cerrahi Teknisyenleri Akademisi)
"Encourages experienced surgical technicians to enchance their education and training by pursuing a surgical specialty. AVST will provide a standardized route through which technicians may qualify for a national examination to become a VTS (Surgery) Contacts: Teri Raffel, CVT - raffelteri@gmail.com; Heidi Reuss-Lamky, LVT, VTS (Anesthesia) - frzbdogmom@aol.com."
Veteriner Cerrahi alanında eğitim ve öğretim gösterecek olan bu akademi teknisyenleri ulusal sınavlarda kalifikasyonunu arttıracaktır. 


* The Academy of Veterinary Technicians in Clinical Practice
(Veteriner Klinik Uygulama Teknisyenleri Akademisi)
"Modeled after the American Board of Veterinary Practitioners, this academy has developed three initial species-specific categories: canine/feline, avian/exotic and production animal. The academy's credentialed veterinary technicians provide comprehensive, multidisciplinary care. Candidates are expected to demonstrate expertise in a range of clinical disciplines within their species specialty. Contact: Liza Rudolph, LVT, CVT -lwrlvt@aol.com"
Amerikan Pratisyen Veteriner Hekimliği model alınarak oluşturuldu. Bu akademi 3 türe özgü kedi/köpek, kuş, egzotik ve üretim hayvanları için tasarlandı. Bu akademi kapsamlı ve multidisipliner bir yaklaşımı içermektedir. 


* The Academy of Veterinary Nutrition Technicians
(Veteriner Beslenme Teknisyenleri Akademisi)
"Created to develop and support the area of veterinary nutrition, develop the knowledge and expertise of veterinary technicians to become certified in the field of nutrition and endorse technicians as a vital part of the veterinary nutrition team."
Veteriner Teknisyenlerinin, veteriner beslenme sahasında destek sunmasını ve veteriner teknisyenlerinin sertifikalandırılarak veteriner beslenme sahasının önemli bir parçası olmasını amaçlamaktadır. 

KAYNAK : http://www.navta.net/index.php?pr=Specialties
KANADA UZMANLIK AKADEMİLERİ : http://www.caahtt-acttsa.ca/ce_specialties_academies_societies.php

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...