23 Ağustos 2008

Diyarbakır'daki Hayvan Barınağı AB Kriterlerine Uydu

Diyarbakır'da açılan ve AB standartlarında yapılan hayvan barınağında köpeklere büyük özen gösteriliyor. Aşıları zamanında yapılırken, gıdaları da özenle seçiliyor. Kimsesiz köpekler bakımları yapıldıktan sonra sahiplendiriliyor..

Hayvan barınağı denilince akla hemen hayvanların pislik içinde, üst üste, açlık, susuzluk ve hastalıklarla boğuştuğu yerler geliyor. Ancak bütün bu olumsuzlukları akıllardan silecek özelliklere sahip barınaklar da yok değil. "Keşke bütün barınaklar böyle olsa," dedirtecek örneklerden biri de Diyarbakır'da. Üstelik birkaç yıl öncesine kadar 'ölüm kampı' olarak bilinen bu barınak, hayvanseverlerin yoğun çabaları sonucunda tamamen değiştirilip AB standartlarına uygun olarak yeniden inşa edildi. Diyarbakır Belediyesi Hayvan Barınağı fiziki koşulları kadar köpeklere gösterilen büyük özenle de dikkat çekiyor. Hayvanların aşıları zamanında yapılırken, gıdaları da özenle seçiliyor. Kimsesiz yavru köpekler sokaktan toplanıp gerekli aşı ve bakımları yapıldıktan sonra sahiplenmek isteyenlere veriliyor. Tüm aşı ve tedavileri hijyenik şartlarda yapılan köpeklerin kulübeleri de oldukça modern. Minik villaları andıran ve ısı yalıtım sistemiyle inşa edilen barınaklarında mutlu bir yaşam sürdüren köpeklere askeri birliklerden de yemek desteği geliyor. Küçük yavru köpekler ise özel mama ile besleniyor. Barınağın personeli de hayvansever bir ekipten oluşuyor. Belediye Hayvan Barınağı veterinerlerinden Vesile Karakaş, "Hayvanlara sevgiyle bir adım atarsanız onlar size 10 adım atar. Köpekler, kediler çok duygusaldır. O duyguyu hissettiği anda mutluluktan deyim yerindeyse adeta uçar," diyor.

SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR
Diyarbakır- Ergani karayolunda kurulan barınakta, iki veteriner hekim, iki veteriner sağlık teknisyeni ve 17 bakıcı bulunuyor. Personel, barınaktaki 57'si yavru, toplam 355 köpeğe deyim yerindeyse gözü gibi bakıyor. Veteriner Hekim Akın Koçhan "Biz onları barınakta asla yalnız başlarına bırakmıyoruz. İçlerine girip oyunlar oynuyor, başlarını okşayıp seviyoruz," diyor. Sokaktan toplanan köpekler aşıları yapılıp, hastaysa tedavi edildikten sonra alındıkları mahallere de bırakılabiliyor. Barınak görevlileri köpeği bırakırken, mahalle muhtarına gidip köpeğin aşılarını yaptıklarını gerekli işlemlerden sonra mahalleye bırakıldığını belirterek, muhtara adeta köpeği zimmetliyor. Muhtar da köpeğin olası saldırgan tutumu ya da hastalığı durumunda tekrar durumu barınak görevlilerine bildirmek zorunda. Akın Koçhan "Genelde sakin ve zararsız olanları gerekli bakımları ve aşılarından sonra alınan yere bırakabiliyoruz. Ama o muhtarın kontrolünde. Şimdiye kadar çok az sayıda köpeği sokağa saldık," diyor.

[Sabah]

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Adaletsiz Ek Ödemeyi Protesto Ediyorlar!


*Veteriner Sağlık Teknisyenleri ile Ziraat Teknisyenleri arasındaki maaş farklılığı yaklaşık 200 ytl civarında oldu.

*Veteriner Hekimler istediklerini almış ve Ziraat Mühendisleri ile aralarındaki maaş adaletsizliği giderilmiş oldu .Biz Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin hesaba dahil edilmemiş olması, çalışma barışına gölge düşürmüştür.

*Özel Hizmet Tazminat Puanlarında artışın sağlanması konusunda bir çalışma olmadığı görülmektedir.

*Sağlık Bakanlığı Personeline göre değerlendirilip, Tarım Bakanlığı sadece Veteriner Hekimleri göz önünde bulundurmaktadır. Veteriner Sağlık Çalışanları olarak özveri ile görev yapan Teknisyen ve Teknikerler unutulmuştur.

18 Ağustos 2008

VETERİNER HEKİME %98 ORANINDA ZAM!

Eşit işe eşit ücret zam uygulamasında en yüksek zammı Veteriner Hekimler alarak yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri mücadelenin sonucu almış ve örnek olmuşlardır. Verilen zam oranı %98 olup karşılığı bir Veteriner Hekimin maaşına yaklaşık 478 YTL ek artış demektir. Mücadelelerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum...

Ha Veteriner Sağlık Teknisyenleri / Teknikerleri Derneği bu mücadele sırasında ne yapıyordu acaba diye soracak olan olursa (hoş Vet.Sağ.Tek kimdir nedir diye sorarsanız da hiç şaşırmam!) Derneğimiz sağolsun üyelerini aidat borçlarına karşılık icra ile tehdit etme peşindeydi o yüzden gözden kaçırmış olmalılar..


Ayrıntlı Bilgiler :
Ab Veteriner
Memurlar. Net

06 Ağustos 2008

İşsiz TEKNİSYEN Kalmasın!

Aşağıda, Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği Forumundan aldığım bir haber bulunmakta, haberin sahibi çiftliklerden "Veteriner Sağlık Meslek Lisesi Mezunu" olma şartı veya "Veteriner Sağlık Meslek Lisesi + 2 Yıllık Önlisans Eğitimi" bu yönde taleplerin geldiğini ve Herhangi bir liseden mezun olupta 2 yıllık Teknikerlik okuyanların başvurmamasını ÖZELLİKLE rica ediyor. Duyuru aşağıdadır :

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM
ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ VEYA UZUN SÜRE TECİLLİ,SUNİ TOHUMLAMA YAPABİLEN,ENJEKSİYON,SERUM TAKMA,DOĞUM,KORUYUCU HİZMETLER,KONULARINDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRMİŞ VEYA KENDİNE GÜVENEN GENÇ ÇİFTLİK TEKNİSYENİ ARAYAN BİR ÇOK YER BİLİYORUM.BENDE BU ÇİFTLİKLERİN BİR TANESİNİN VETERİNERLİK HİZMETLERİNİ YAPIYORUM VE VETERİNER HEKİME GEREK KALMADAN HER KONUYA HAKİM BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIĞIM İÇİN HERKEZ BANA BENİM GİBİ ÇALIŞACAK TEKNİSYEN ARKADAŞIM OLUP OLMADIĞINI SORUYOR BENDE TÜM BU KİŞİLERİN TELEFON NUMARALARINI VE ADRESLERİNİ ALIYORUM.ŞUAN BURSA DENİZLİ İZMİR BÖLGELERİNDE TEKNİSYEN ARAYAN BİRÇOK YER VAR.

İŞ ARAYAN TÜM GENÇ MESLEKTAŞLARIMA YARDIM İÇİN BURADAYIM.FAKAT LÜTFEN HERHANGİ BİR LİSEDEN MEZUN OLUPTA SADECE 2 YILLIK TEKNİKERLİK OKUYANLAR ARAMASIN.İŞVERENLERİN TEK TERCİHİ VETERİNER SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNU OLMAK VEYA VETERİNER SAĞLIK MESLEK LİSESİ ARTI MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNU OLMAK.TEK BAŞINA MESLEK YÜKSEK OKULU MEZUNLARI BU YAZIYI DİKKATE ALMADAN GEÇSİN...

guner-vet-tek@hotmail.com
0544 733 57 76

Kaynak : http://www.vested.org.tr/forums/index.php?topic=99.0

05 Ağustos 2008

Kene ile mücadele için KEN-DER kuruluyor

Son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedeniyle ölümlerin artması üzerine kene ile sürekli ve daha etkin mücadele için dernek kurulacak.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Karaer, Türkiye’de birçok vatandaşın korkulu günler geçirmesine neden olan kene konusunda kalıcı çözümler üretmek için KEN-DER’i kurma kararı aldıklarını açıkladı.

“Türkiye’de ilk haşereyle mücadele derneği” olacak KEN-DER’i kurma fikrini, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Dilaver Coşkun’un ortaya attığını belirten Karaer, sivil toplum örgütü bireyden daha çok yaptırımda bulunabileceği için kendisinin de kurucular arasında yer aldığını ifade etti.

Amaçlarının dernek tüzüğüne bağlı olarak faydalı işler yapmak olduğunu söyleyen Karaer, “Aslında Türkiye’de doğrular yapılıyor da... Ben yanlışların ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de özellikle kenelerle ilişkili olarak baktığımızda, çok fazla doğru bir şey yapıldığını söylemek mümkün değil. Gelinen noktada bir taraftan insanlar ölmektedir, bir taraftan da keneler çoğalmaktadır” diye konuştu.

TÜZÜĞÜ, İSMİ VE LOGOSU HAZIRLANDI
Karaer, kenelerin ağustos ayından itibaren insanların ve evcil hayvanların bulunduğu yerlerden yavaş yavaş çekileceklerini, küçük kemiricilerin üzerinde larva aşamalarını geçiren kenelerin ondan sonra da kış uykusuna yatmak üzere taşın, toprağın altına gireceklerini kaydetti.

Kenelerin eylül, ekim ayından sonra, mart, nisan aylarına kadar kış uykusuna yatacaklarını belirten Karaer, “Bu esnada da ülkede yetkili yetkisiz bütün ağızlar da -ki biz bunları 2002’den beri görüyoruz- kış uykusuna yatacaklar. Çözümde devamlılık olmayacak” görüşünü dile getirdi.

KEN-DER’in kene konusunda kışın ve yazın ne yapılabileceğini planlayacağını aktaran Karaer, derneğin tüzüğünün ve logosunun hazırlandığını kısa bir sürede kurulacağını belirtti. Karaer, “Adım atmak da önemli. Bu adımı attığımız için ben çok memnunum. Burada önemli olan olaya bakış açımızda bütünlük olması. Yazın da kışın da olayı aynı perspektiften görmek önemli. Arkadaşlarımız bu işin içinde insanlar. Konunun devamlılığının sağlanması açısından bu dernek önemli” diye konuştu.

Derneğin logosunun kene şeklinde olduğunu anlatan Karaer, en geç bir iki ay içinde KEN-DER’in faaliyete geçeceğini bildirdi.

Yapılan ön görüşmelere göre, dernek üyeleri arasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gazi ve Ankara üniversitelerinden yetkililer bulunduğunu bildiren Karaer, şunları söyledi:
“Katılımcı arkadaşların çoğunluğu kendilerini bu konuda yetiştirmiş ve ilaçlamanın biraz karşısında olan insanlar. Ben bu nedenlerle de görev almayı düşünüyorum. Gerçekten ülkenin gerçek problemlerine yönelik bir dernek, gerçekten çalışan bir dernek olması nedeniyle. İleri dönemlerdeki çalışmalarda probleme yönelik, problemi en aza indirme veya problemi çözmeye yönelik çalışmalar yapacağız. Herkes bu dernekle ilgili istekli, kafalarında soru olmayan ve çalışma gayreti içerisinde olan insanlar var.”

KILAVUZ DERNEK OLACAK
Karaer, Türkiye’de kene konusunda kurulan ilk dernek olacaklarını, ancak KEN-DER’in diğer haşerelere yönelik derneklere öncülük edebileceğini ifade etti. Karaear, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sivri sinekle ilgili de sıtma savaş birimleri var ama bir dernek yok. Bunun boyutları düşünülünce küresel ısınmaya bağlı olarak Afrika’da oluşan sivri sinek veya sıtma vakalarının, Türkiye’de de olma ihtimali olacak. Yapılanma itibariyle amacımız hem keneyle ilgili bir dernek oluşturmak hem de kene gibi vektör olabilecek durumda, hastalık etkenlerini taşıyabilecek durumdaki yaratıklarla ilgili de kılavuz dernek olması bakımından önem taşıyor. Çünkü Türkiye’de böyle kurum ve kuruluşlar yok.”

[Ntvmsnbc]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...