29 Temmuz 2014

Sahipleri Şehir Dışında, Hayvanları Pansiyonda Tatil Yapıyor

Ramazan Bayramı’nda tatile gitmek isteyenlerin evcil köpekleri için Kocaeli’de pansiyon hizmeti veren merkez, tam kapasiteye ulaştı. 

Pasteur Köpek Eğitim Merkezi Veteriner Sağlık Teknikeri Yalın: “Sahipleri tatildeyken bize emanet edildikleri için sahipleri gibi onlar da tatil yapıyor”

KOCAELİ (AA) – YUNUS EMRE GÜNAYDIN – Kocaeli’de 11 yıl önce kurulan köpek eğitim merkezi, Ramazan Bayramı’nda tatile çıkmak isteyenlerin yanlarında götüremedikleri köpeklerine pansiyon hizmeti veriyor.

Kocaeli Veteriner Hekimler Odasının desteğiyle 2003′te 18 dönümlük alanda kurulan merkezde eğitim, pansiyon, veterinerlik, evcil hayvan satışı gibi hizmetler veriliyor. Misafir köpeklerin ihtiyaçları ISO 9001 belgeli merkezdeki sağlık teknisyeni, veteriner hekim ve bakım personelince karşılanıyor.

Veteriner Sağlık Teknikeri Deniz İbrahim Yalın, AA muhabirine, merkezin köpeğin doğumundan ölümüne kadar bütün ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlara sahip kombine işletme olduğunu belirterek, doğum ünitelerinden mezarlığa kadar çeşitli birimlerle hizmet verdiklerini söyledi.

Yalın, pansiyon ve eğitimin yanı sıra sosyal aktivite ya da vakit geçirmesi için köpeklerini bırakan müşteriler de olduğunu kaydederek, veteriner hizmetleri de bulunduğunu anlattı.

İzmit merkez olmak üzere çeşitli noktalardaki 4 klinikle hizmet verdiklerini ifade eden Yalın, “18 dönümlük araziye kurulu ve tamamını aktif kullanabiliyoruz. Köpeklerin hepsi bireysel bölmelerde kendilerine ait odalarda kalıyor. Bunlara ‘kafes’ diyemeyiz çünkü en küçüğü 6 metrekareden oluşmaktadır” ifadesini kullandı.

- “Burada daha özgürler”
Yalın, köpekler için özel tasarlanan barınakların evlerdeki çocuk odalarıyla hemen hemen aynı büyüklükte olduğunu belirtti. “Yeşil alanlarda köpekleri tuvalet eğitimi ve egzersiz ihtiyacı için serbest bırakıyoruz” diyen Yalın, hayvanların sürekli kapalı kalmadığını vurguladı.

Köpeklerin birer saatlik periyotlar halinde en az 3 defa dışarı çıkarıldığını aktaran Yalın, şunları kaydetti: “Sahipleri tatildeyken onlar da bize emanet edildikleri için sahipleri gibi onlar da tatil yapıyor. Birçoğu sahipleri işteyken evlerinde kapalı, burada daha özgürler. Bu sene yüzde 100 doluyuz. Kapasitenin dolmasının ardından arayanlara üzülerek yerimizin olmadığını söylüyoruz.” 

Kaynak : http://www.haberahval.com/sahipleri-sehir-disinda-hayvanlari-pansiyonda-tatil-yapiyor.html

03 Temmuz 2014

Veteriner Sağlık Teknisyeni görevi sırasında hayatını kaybetti

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam , Konya'nın Ereğli ilçesinde aşı yaptığı bir hayvanın tekmelemesi sonucu ağır yaralanan Veteriner Sağlık Teknisyeni Şahabettin Öktem'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesini, Türkiye'de veteriner hekimlerin yaşadığı riski gösteren acı bir örnek olduğunu söyledi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...