27 Haziran 2012

Sağlık Kabini ve Klinik Açma Hakkı

Türk Tarım Orman-Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı, Veteriner Hekimlerin Klinik açma, Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin Sağlık Kabini açma haklarının ellerinden alınmaması için girişimlerini sürdürüyor. 

Tam Gün yasasına takılan Veteriner Hekimler, Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin mağduriyetleri hakkında basın açıklaması yapan Karadayı şunları söyledi: “Resmî Gazete Sayı : 28037 MADDE 38 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Memurlar, meslekî faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir işyerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz.”

“Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri görevleri, özel kanunlarda belirtilen görevler ile kurumundan izin alınmak kaydıyla yapılan insanî ve sosyal amaçlı gönüllü çalışmalar bu yasaklamanın dışındadır.”

 Sağlık bakanlığının Tam gün yasasına binaen çıkarmış olduğu yasada doktorlara tanınan haklar (Doktorların en azından mağduriyetlerinin hem maaşsal hemde dönersermaye karından karşılanmasının sağlanması) maalesef Veteriner Hekimlere ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerine tanınmamıştır. Veteriner hekimler ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin hakları gasp etmektedir. Bu meslek gurubu zaten Kuş gribi,brucella,kırım Kongo kanamalı Ateşi,Kuduz, gibi yaklaşık 200 çeşit Zoonoz (Hayvandan İnsana Bulaşan hastalık) hastalıkla zaten gece ve gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile tam gün çalışmaktadır. Nasıl ve nelerle mücadele ettiğimizi sayın bakanımızda iyi biliyor. ve her nedense güvencemiz olması gereken bakanımız bizleri hep yalnız bırakmıştır. Yılda bir defaya mahsus alınan(yılda 350-700 Tl) döner sermaye paraları da takip eden ay geri alınmaktadır.

 Veteriner Hekimlerin Klinik açma, Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin sağlık kabini açma haklarının ellerinden alınmaması için sayın bakanımızdan acil yardım ve destek bekliyoruz. Meslek gurubumuza ekonomik iyileştirme yıllardır doğru düzgün yapılmadı, bu konuda da en azından kendi meslektaşlarına sahip çıkar umuduyla sayın bakanımıza bir kez daha sesimizi duyurmak istiyoruz.”

Kaynak : http://www.kha.com.tr/guncel/8876-Saglik-kabini-ve-Klinik-acma-hakki.html

10 Haziran 2012

İş İlanı ; Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyeni

Kırşehir Çiçekdağ'da bulunan İlci Tarım Hayvancılık Biogaz Enerji Üretim San. ve Tic. AŞ

VETERİNER HEKİM
* Veteriner Fakültesinden mezun
* En az 5 yıl deneyimli
* Askerliğini yapmış
* Kırşehir Çiçekdağ'da ikamet edebilecek.

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ
* Suni Tohumlama bilgisi olan
* En az 5 yıl deneyimli

Başvurularınız için insankaynaklari@ilci.com.tr adresine veya 0 312 495 06 82 Nolu faksa gönderebilirsiniz

03 Haziran 2012

2012 KPSS Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Teknisyeni alımları

KPSS 2012/1 ile alınacak kadroların dağılımı açıklandı Devlet Personel Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2012/1 ile alınacak kadrolarını Unvan, Öğrenim Düzeyi ve Kurum Türü Bazında dağılımını açıkladı. Toplamda 17 bin 387 memur alınacak.

İşte kadroların branş ve kurum bazında dağılımları...

Veteriner Hekim 5 
Veteriner Sağlık Teknikeri 100 
Veteriner Sağlık Teknisyeni 7

 Kaynak : http://www.memurlar.net/haber/237173/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...