21 Şubat 2012

Hayvan sahipleri bilinçli antibiyotik kullanımı konusunda bilgilendirildi

Isparta İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü elemanlarından Veteriner Hekim Arif TAŞAGİREN, Veteriner Sağlık Teknikeri İsmail BEDİR , Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünden Bedri KARAKAYA tarafından 17.02.2012 tarihinde Bozanönü köyünde hayvan sahiplerinin eğitimine yönelik bir çalışma yapılmıştır.

Özellikle hayvanlarda bilinçli antibiyotik kullanımı, süt ve süt ürünlerinde  antibiyotik kalıntısının önlenmesi, antibiyotikli ve ilaçlı sütlerin  kullanılmaması ve tüketime sunulmaması konusunda bütün hayvan sahipleri bilgilendirilmiştir.

Bunun yanında beside bulunan hayvanlarda ilaç ve antibiyotik uygulaması sonrasında kesim için bekleme süreleri  hakkında da geniş olarak bilgilendirilmiştir. Çiftçi eğitim çalışmasında hayvanlarda paraziter mücadelenin önemine de  ayrıca değinildi.

Bunun yanında  ev ve çoban köpeklerinin; önemli bir  Sestodu ( Şerit ) olan Ekinokokus Granulosus  paraziti ile mücadele  hakkında hayvan sahipleri bilgilendirildi.  Aynı parazitin yumurtalarının; tere, marul, maydanoz vb. gibi  sebzelerin yenilmesinden önce iyi yıkanmaması durumunda, insanlara köpeklerden  bulaşan önemli bir paraziter zoonoz   hastalık olan  Kist Hidatik ( Hidatidoz) hastalığının önlenmesi  konusunda üreticiler bilgilendirildi.

 Bu hastalığın önlenmesi için  evimizde beslediğimiz  mevcut  kedi ve köpeklerin paraziter mücadelesinin yapılması  konusunda gerekli bilgiler verildi. Bunun yanında marul, maydanoz, tere, taze soğan vb. sebzelerin gıda olarak tüketilmesinden önce özellikle ; tuzlu suda 10 – 15 dakika  bekletilmesi ve daha sonra bu suyun atılmasından sonra mevcut sebzelerin birkaç defa tek tek yıkandıktan sonra  yenilmesi suretiyle bu hastalıktan korunmanın  mümkün olduğu  bilgisi verilmiştir.

 Bunun yanında bu parazit için arakonakçı görevi gören  çift tırnaklı hayvanların  kurban bayramında kesimi sonrasında,  hayvanların  sakatatlarının  kedilere ve köpeklere verilmemesi hususu da ayrıca hatırlatıldı.

10 Şubat 2012

İş İlanı : Veteriner Sağlık Teknikeri (Acil)

Denizli/Tavas/Kızılcabölük kasabasında yeni kurulan 100 başlık işletmeye acilen mesleki tecrübeye sahip  Veteriner Sağlık Teknisyeni - Teknikeri (Teknisyen kökenli) alınacaktır.

İRTİBAT KENAN SİPAHİOĞLU 0532 293 48 33

05 Şubat 2012

İş İlanı : Veteriner Hekim, Tekniker, Teknisyen ve Zooteknist

Konya-Ereğli yakınlarındaki bir damızlık süt sığırı işletmesi için

  • Veteriner Hekim
  • Veteriner Sağlık Teknikeri 
  • Veteriner Sağlık  Teknisyeni
  • Zooteknist (Ziraat Mühendisi)

aranmaktadır.
İlgilenen meslektaşlarımın, mail adresime cv'lerini göndermelerini istirham ediyorum.
Sevgi ve Saygılarımla

 
Dr. Bülent Bülbül
Veteriner Hekim

bulentbulbul@gmail.com
Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü-Konya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...