23 Ekim 2007

Dünya Veteriner Sağlık Teknisyenliği Haftası Kutlaması


Canada Association of Animal Health Technologist and Technicians CAAHTT
National Veterinary Technician Week
Ways to Celebrate

NVTW Press Release
Technologists and technicians enhance the quality of animal and human life through their dedication to the well being of the animals placed in their care. In Canada and the United States, the third week in October has been proclaimed National Veterinary Technician Week and in some provinces, National Animal Health Technologist Week. NVTW provides AHT/VT’s across Canada and the United States the opportunity to celebrate their professional contributions to the animal health care team.
[Canada Animal Health Technologists]
NVTW Future Dates
--..--
National Association of Veterinary Technicians in America : http://www.navta.net/news_events/index.php
--..--
Ontario Association of Veterinary Technicians : http://www.oavt.org/nvtw/index.php
--..--
Columbia Daily Herald Newspaper : Oct. 14-20 proclaimed National Veterinary Technician Week
Oct. 14-20 proclaimed National Veterinary Technician Week 2
--..--
Hill's Pet :Celebrating Veterinary Technicians
--..--
Veterinary Support Personel Network : This Week
--..--
Massachusetts Veterinary Medical Association
: National Veterinary Technician Week 2007
--..--
American Association of Veterinary State Boards : National Veterinary Technician Week (.PDF dosyası)
--..--
Pet Blog: National Vet Tech Week, Oct. 14-20
--..--
Purdue School of Veterinary Medicine : SVM Newsletter Vet.Tech. Week 2007
--..--
Best Friends Animal Society : National Veterinary Technician Week 2007

21 Ekim 2007

BASINDA VET.SAĞ.TEK. HAFTASI : 2 HABER!

Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası geçti, haberiniz oldu mu??

03.09.2007 tarihinde VESTED Yönetiminden aldığım haberle duyurusunu bu sitede yaptım, 1 aydan daha fazla bir süre geçti ve VESTED'in haftayı kutlamak için yaptığı tek şey HAFTANIN BAŞLADIĞI GÜN sitesinde bir duyuru yayımlamak ve 19 Ekim günü Anıtkabir'e çelenk koymak oldu... Yazık oldu, mesleğimiz için değerlendirilecek çok çok önemli bir fırsat (üstelik bir gün de değil 1 HAFTA) elimizden kayıp gitti..

Üstelik isterdik ki, bu çok önemli olay şenlik havasında kutlansın, yerel ve ulusal basınla iletişime geçilsin, veteriner hekim örgütleri, veteriner ilaç - mama firmaları bilgilendirilsin, sağlık alanında ki sivil toplum kuruluşları bilgilendirilsin şenliğe davet edilsin.. ama bunların hiç biri olmadı. Üstelik haftanın kutlanacağı duyurusu 1 aydan daha fazla bir süre önce yapılmıştı...

Basına 2 evet sadece 2 haber çıktı onlar da yerel basına yansıyan o yerdeki kişinin bireysel gayreti sonucu oldu...

Bolu'da yayımlanan Köroğlu Gazetesine açıklama yapan VESTED İl Temsilcisi Hasan KARAKURT'un haberi ve benim Kemer'deki yerel gazeteye verdiğim açıklama... hepsi bu...

Köroğlu Gazetesi Haberi :
"Dünya Veterinerler Günü"
Dünya Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapan Bolu İl Temsilcisi Hasan Karakurt yaptığı açıklamada “Veteriner Sağlık Teknisyenliği ve Teknikerliği ülkemizde Veteriner Sağlık Meslek Lisesi ve Veteriner Sağlık ön lisans mezunları tarafından yürütülmektedir.. DEVAMI

Kemer Gözcü Gazetesi Haberi :
"Sağlıklı Hayvan Sağlıklı İnsan Demektir"
Dünya Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği (VESTED) tarafından alınan kararla bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaya başlandı. Hafta nedeniyle bir açıklama yapan Kemer Tarım İlçe Müdürlügü Veteriner Sağlık Teknikeri Özgür Küçüktekin ülkemizdeki Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin hak ettikleri ilgi ve saygıyı beklediğini ifade etti... DEVAMI

15 Ekim 2007

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ HAFTASINA İLİŞKİN

Veteriner Sağlık Teknisyenleri hak ettikleri ilgi ve saygıyı bekliyor.
Ülkemizde ilk kez bu sene VESTED (Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği) girişimi ile kutlanmaya başlanan Veteriner Sağlık Teknisyenleri Haftası ilk olarak 1994 yılında Amerika'da NAVTA (National Association of Veterinary Technicians in America - Amerika Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin Ulusal Derneği) tarafından kutlandı.İzleyen yıllarda önce Kanada ve eyaletlerinde daha sonra da Avrupa'da kutlanmaya başlandı.

Bu hafta Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin ve Teknikerlerinin ; veteriner sağlık alanında ki özverili çalışmalarını yüreklendirmek, ulusal ve uluslararası dayanışmayı yaratmak amacı ile kutlanıyor. Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri hayvan sağlığı, hayvan refahı ve ıslahı alanlarında ki çalışmaları ile dolayısıyla "sağlıklı hayvan - sağlıklı insan" düsturundan hareketle veteriner sağlık ekibinin kalbi rolünü üstlenmektedir.Ülkemizde salgın,bulaşıcı ve paraziter hayvan hastalıklarına karşı koruyucu hayvan sağlığı hizmeti büyük oranda Veteriner Sağlık Teknisyenleri tarafından verildi ve verilmeye devam ediyor.Köy köy kapı kapı ve ahır ahır dolaşarak çiftçilerin hayvanlarını hastalıklara karşı aşılayan, sağlıklı kalmaları için yetiştiriciye gerekli bilgileri veren, Sun'i Tohumlama çalışmaları ile ülke hayvancılığında kaliteyi arttıran Veteriner Sağlık Teknisyenleri oldu.Veteriner Hekimlerle birlikte ve onların olmadığı yerlerde koruyucu, tedavi edici çalışmalarına devam eden meslektaşlarımız hak ettikleri ilgiyi ve saygıyı istiyorlar.

Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri kimdir ve ne iş yapar?
Veteriner Sağlık Teknisyeni ; 4 yıl boyunca Tarım Meslek Liselerinin Veteriner Sağlık bölümünde veteriner tıbbın teorik ve pratik eğitimini alır; Anatomi, Mikrobiyoloji, Fizyoloji, Parazitoloji, Zootekni, Besin Hijyeni ve Kontrolü, İç Hastalıkları, Salgın Hastalıklar ve Sağlık Zabıtası, Dış Hastalıkları, Suni Tohumlama,Doğum Bilgisi, Soykütüğü ve Pedigri, Arı yetiştiriciliği ve hastalıkları, Balık yetiştiriciliği ve hastalıkları, Hayvan besleme ve hastalıkları, İlaç Bilgisi, Özel Fizik, Biyokimya, Gıda Kontrolu, Histoloji, Gıda Teknolojisi, Özel Histoloji, Aşı-Serum Bilgisi

Veteriner Sağlık Teknikerleri ise “Veteriner Sağlık” lise öğrenimi üzerine üniversitelerin veteriner sağlık önlisans, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ve besicilik gibi bölümlerinden mezun olan teknisyenlerdir.

Veteriner Sağlık Çalışanları yukarıda da belirttiğimiz gibi koruyucu sağlık hizmeti sunar. Hayvan yetiştiriciliği ve beslenmesi hakkında halkı bilgilendirir. Sun'i Tohumlama hizmetini yürütür. Önsoykütüğü ve soykütük çalışmalarını yapar ve verileri işler.Veteriner Klinik, Poliklinik ve Hayvan Hastanelerinde ; hasta hayvanın bakımını yapar, cerrahi operasyon öncesi hastayı anesteziye alır, anesteziyi izler, operasyon sırasında hekimi asiste eder. Aşılama, kan testleri, tıbbi hasta bakımını yapar. Acil durumlarda veteriner paramedik (acil sağlık görevlisi) olarak görev alır. Hayvan Barınaklarında hayvan refahı ve sağlığı için gerekli görevleri üstlenir. Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri bunların dışında ; üniversitelerde, veteriner laboratuarlarında, veteriner kontrol ve araştırma enstitülerinde, hayvansal gıdaları işleyen ve üreten işyerlerinde, süt-besi çiftliklerinde, veteriner ilaç ve mama firmalarında kısaca hayvancılıkla ilgili her kuruluşta görev alırlar.

Veteriner Hekimlerden bağımsız olarak veteriner sağlık kabini açma yetkisi ve hakkını da kazanan ancak çıkarılan kanunun içeriğinden memnun olmayan meslektaşlarımız haklarını aramayı sürdürecek ve hayvan sağlığının önemli bir üyesi olmayı sürdüreceklerdir.
Özgür Küçüktekin
Veteriner Sağlık Teknikeri

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ HAFTAMIZ KUTLU OLSUN :)

VESTED'DEN DUYURU :

15 – 21 Ekim Veteriner Sağlık Teknisyenleri haftası nedeniyle 19 Ekim 2007 Cuma günü saat 10: 30’da Genel Merkez Yönetim Kurulu, şube yönetim kurulları,il temsilcileri ve meslektaşlarımızla ANIT KABİR ziyaret edilerek, Büyük Önder ATATÜRK’ün Mozolesine çelenk konulacaktır.

Daha sonra Bakanlık ziyareti gerçekleştirilecek olup ilk defa düzenlenecek bu etkinliğe tüm meslektaşlarımızın katılarak mesleğimiz ve derneğimiz adına güç birliği oluşturulmasını arzu etmekteyiz.

19 Ekim 2007 Cuma günü saat 10:00’da ANIT KABİR önünde buluşalım.

VESTED

01 Ekim 2007

Veteriner Sağlık Meslekl Liselerinde Yeni Sistemler

Samsun Tarım Meslek Lisesi, Veteriner Sağlık bölümünün değerli öğretmeni Veteriner Hekim Hasan Yeşilyurt tarafıma gönderdiği bilgilendirme e-mailine göre ; Tarım Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullarımızda da "Yeni orta öğrenim projesi" uygulanmaya başlanacakmış. Aşağıda PDF linkini verdiğim yazıyı inceleyerek ilinizde bulunan "veteriner sağlık" alanında çalışan ve özellikle "veteriner sağlık teknisyenlerinin" çalıştığı resmi yada özel kurumların yetkili ve yöneticileri ilgili bilgiyi "hyesilyurt5555@hotmail.com" adresine gönderirseniz çok sevinirim, ben kendi ilimle olan bilgileri aktarmaya çalıştım. Teşekkür ediyorum.
Özgür Küçüktekin
Vet.Sağ.Teknikeri


PDF dosyasını Okumak için TIKLAYINIZ : http://etogm.meb.gov.tr/duyuru/5450.pdf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...