30 Temmuz 2007

Veteriner Tıbbi Asistan Timi


AVMA (American Veterinary Medical Association) sitesinde "Disaster Preparedness - VMAT" başlıklı bir bölüm ilgimi çekti. Felaketler sırasında tıbbi yardımda bulunabilmek için AVMA (Amerika Veteriner Hekimleri Derneği); yüksek eğitime tabi tutulmuş Veteriner Hekimlerin, Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin, Epidemiyolojistlerin, Bilimadamlarının, Toksikolojistlerin, Laboratuar görevlilerinin ve diğer tıp personelinden oluşan VMAT (Veterinary Medical Assistance Teams - Veteriner Tıbbi Yardım Takımı) birimini kurmuş.
Ayrıntılı Bilgi İçin :
Veteriner Tıbbi Yardım Timi
VMAT Hakkında Genel Bilgi
"Felakete Hazırlık Genel Bilgi"

AVMA Disaster Preparedness and Response Guide


The AVMA Disaster Preparedness and Response Guide is a 500 page, 3-ring binder of disaster resource information designed for veterinarians, veterinary technicians, emergency managers, and others interested in planning for animals in disasters.

Dolunay kedi ve köpekleri de etkiliyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre, kedi ve köpeklerin başına dolunay dönemlerinde ayın diğer zamanlarına göre daha fazla yaralanma olayı geliyor. Fakat araştırmacılar henüz bunun nedenini bilmiyor
American Veterinary Medical Association (Amerikan Veteriner Hekimleri Derneği) dergisinin 15’inci sayısında yayınlanan araştırmaya göre, veterinerlerin acil servisleri dolunay döneminde ya da dolunay yaklaşırken daha dolu oluyor.
Araştırmacılar, Colorado State University Veterinerlik Merkezi’ndeki 11 bin 940 vakayı inceleyerek dolunayda acil servise gelen kedi sayısının yüzde 23, köpek sayısının ise yüzde 28 arttığını gözlemledi. Acil vakalar kalp hastalıklarından travmalara kadar çeşitlilik gösteriyor.

Ayın canlılara etkileri üzerine yapılan incelemelerin tarihi uzun bir geçmişe dayanıyor.

2001’de yapılan birkaç çalışma dolunay zamanlarında kaç insanın hayvanlar tarafından ısırıldığına odaklandı. İngiliz araştırmacılar ayın etkisi ve ısırılmalar arasında bir bağlantı olduğunu vurgularken Avustralyalı meslektaşları hiçbir ilişki bulamadı.
[Ntvmsnbc]

27 Temmuz 2007

Uluslarası Kuş Gribi Kongresi

ULUSLARARASI KUŞ GRİBİ KONGRESİ

INTERNATIONAL AVIAN INFLUENZA CONGRESS

02-05 EYLÜL 2007

LARES PARK HOTEL, ANTALYA/ TURK

Ayrıntılı Bilgi İçin : Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü sayfasına bakınız :
Uluslararası Kuş Gribi Kongresi

13 Temmuz 2007

Türkiye'de ki İlk DSYB Hayvan Hastanesi Antalya'da Açıldı




Antalya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 600 bin YTL'ye mal olan Türkiye'nin ilk Hayvan Hastanesi Yeniköy beldesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör Hayvan Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de tarım sektöründe kayıtlı sisteme geçilemediğini, üretimin yeterli düzeye gelemediği, buna karşılık son yıllarda Türk hayvancılığında çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi.





Hayvan Hastanesinde, 1 Dr.Veteriner Hekim (Jinekolog) 4 Veteriner Hekim, 1 Laboratuardan sorumlu Kimya Mühendisi, Laborantlar ve 7 Veteriner Sağlık Teknikeri (Sun'i Tohumlama Uzmanı) görev yapıyor.Hastane de toplam 10 hizmet aracı 1 hayvan ambulansı ile hastanın olduğu yere götürülebilcek şekilde dizayn edilmiş ultrasonografi, röntgen, seyyar röntgen cihazları, tam teşekküllü laboratuvarlar yer alıyor. 3 katlı olarak inşa edilmiş hastanenin giriş katında Veteriner Hekim,Acil Müdahale,Operasyon odaları,2.katında laboratuar ve 3. katında Veteriner Sağlık Teknikeri, muhasebe odası bulunuyor.Hayvansal ürün, kan, idrar ve gaitadan yapılacak kontrollerle insanlara ve hayvanlara geçebilecek hastalıklar saptanabilecek.

05 Temmuz 2007

Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi Mezuniyet Gecesi


1993 yılında benim de mezun olduğum o zaman ki adı ile Veteriner Sağlık Meslek Lisesi son dönem mezunlarını 7 Haziran 2007 tarihinde verdi. Benim mezun olduğum dönemde Veteriner Sağlık Meslek Lisesi mezunları hemen Tarım Bakanlığında iş buluyordu, zaten ben de 1993 yılı eylül ayında Şırnak İl Müdürlüğünde Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevime başlamıştım. Gençliğe giriş dönemimde bana çok şey katan bir eğitim kurumuydu, meslektaşlarımla, unutulmaz öğretmenleri ile... Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan teknisyenlerin meslek hayatlarına atıldıklarında kendilerine bir abileri,meslektaşları olarak başarılar ve mutluluklar diliyorum.. Aramıza hoşgeldiniz...

Mezuniyet gecesi ile ilgili haber için BURAYA tıklayınız.
Samsun Vet.Sağ.Mes.Lisesi için ise sağ sütunda linkler başlığı altındaki kısmı kullanabilirsiniz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...